ezt nem értem..
Pedig csak egyszer sikerült összetörni a gépet, és azt is pályán. Na de ezt nem kiabálom el.
De mért olyan fontos ez Neked?
Gondolom az eladások ott is vissza estek, mert már nem látok mást se forgatni azt a lapot. Szerintem meg is szűnt a közönség, mert akik azt vették, azoknak ma már nincs is motorjuk.
Túramotor van, meg horgász bajnokság, adják-veszik gányolt cuccokat, meg töltik fel a szar videókat, amin vagy bénán motoroznak, vagy haverok ölelkeznek. Ráadásul kb. 4-5 éve nagyon megindult a lejtőn lefelé a motoros átlag és nem csak az oldalon, hanem kint az utcán is meg a pályanapokon is. A teteje az volt, amikor a magazinban gasztronómiai cikk jelent meg.
A pályamotorozásban is vagy haverok félmondatokkal írkálnak egymásnak folytatva a szombati találkát, vagy idióták kérdezgetik, hogy "hogyan kell pályamotorozni". MotoGP = Stoner vs. Rossi. Videók = Groszglockner.
Én próbálom a lehetőségekhez mérten megóvni a gépet, de azt nem nyelném be, hogy a többi cuccolás azért legyen kisebb hatásfokú, mert a szűrő megfogja. 1000-2000km-enként pucolom a szűrőt. Eddig még soha nem volt olyan érzésem, hogy "hú itt valami bement". Mindig csak az jut eszembe, hogy "jé, ebbe megint nincs szinte semmi, megint tök fölöslegesen vettem ki túl hamar". És a szűrő után lévő dobozrészben, még sohasem láttam port. Azt is mindig újra fújom. Ha ez nem elég, és gajjra megy a motor, akkor rohadjon is meg ott ahol van. Meg a világ is.
Ennek aztán mondhatod, hogy API.
Örülök annak hogy feldobtam a topi pezsgését, be vallom kicsit direkt tettem.
Szóval, van itt igazság amiket mondtál. Sok mindenre kitértünk amiben igazatok van "hogy jön ez ide,,,,kimotorozás".
143 lovat kimotorozok de 143,5 ha lenne már elszaladna a ló. Persze. Csak egy szóval sem mondtam hogy én mit motorozok ki és mit nem.
Mit is értünk kimotorozásnak: valahogy jól értelmezed, hogy kigyorsítás a motor erejének jó és ugyan akkor maximális kihasználása.... pl: kanyarból kifelé...
Abban igazad van hogy fékezés, és kanyarodást biciklivel is végezhetünk. Nem itt a motor erő lehető legnagyobb kihasználását értem.
Sportlégszűrőt nem irigységből nem használok, ez egy buta megközelítés. Vallom azt hogy s.p.szűrő használata utcára, NEKEM, hogy redukáljam a motor élettartalmát nincs szükségem. A okos emberek terveztek motort és nem véletlenül annyi mindennél az annyi. Arra lett tervezve!
Lehet feszegetni a határokat, csak az a tartósság rovására fog rámenni.
Egy motorszerelő mondta még 10-en éves koromban mikor 70-es hengert akartam húzni a robogómra. "Nem tuningolni kell mert nem fog tartós lenni viszont úgy megy mit az állat hanem venni kell nagyobbat és mutatott az 1200-es banditjára."
Igaza volt és meggyőzött. Nem tudningolnám a 9-est hisz nekem nem mindegy hogy 66 ezernél cserélek akár dugót pl. vagy 120 ezernél.
Tudom, te elvakult vagy, mert mint sem vennél egy ZX10-et és élveznéd (gyárilag, motorikusan tartósabban) hogy a suzukikat hagyod le sorba.
Abban igazad van hogy mindenkinek szíve joga hogy ezt csinálja vagy azt csinálja. Tedd úgy ha meg vagy róla győződve hogy nem tesz nagyobb kárt benne még ha takarítod is. Tsanyival egyet értek. azt a sprayt egy idő után elszipkázza...
Baszogatod a 9-es szivacs szűrését, akkoriban ez volt a technika.. ezzel tervezték. Nálatok már papír van és kurvára nem ugyan az.az sokkal jobban szűr. Nem is lehet összehasonlítani a kettőt. Ép ezért a ti esetetekben nem cserélném szar s.p szűrőre... ha fújod ha nem, ha takarítod ha nem.
Pálya mint mondtam más tészta ott sokkal indokoltabb számomra mint közútra. Ott nagyon nem érdekelt egy embert sem hogy 3 versenyt bírt a blokk csak az hogy jól mennyen. Nekem közúton számít a tartósság tök ellentét a kettő és nem össze hasonlítandó.