Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

szia dew enduro irtam az emiledre, megkaptad?
Ott a pont,inkább a csavar mint a blokk. Az a baj az ilyen avatatlan kezekkel, ha tudja is a megfelelő nyomatékot, lehet hogy sajnál kiadni 10-20 e ft ot egy nyomatékkulcsra. És könnyű túlhúzni,És hamár egyszer túlhúzta utána ,lehet már az előirt nyomaték elérése előtt is megszakad...
Érdekes módon a csavarok lesarkalása, nem a meghúzáskor ,hanem a meglazításakor történik. Nem osztom azt a véleményt, hogy a jó minőségű csavar bárhova is rossz legyen. Nem kívánom senkinek ,mikor a lesarkalt csavarfejet vágóval ,vagy hasonló módon keljen meglazítani.
Nézzétek a jó oldalát. Ha a csavar feje megy el, még mindig jobb, mintha a blokk reped szét a túlhúzástól...
Azaz jó minőségű csavart szerintem csak az tegyen be, aki nyomatékkulccsal húzza és tuti nem tépi meg.
A csavarok túlhúzását nem a megszakítással értem ,hanem az előírt nyomaték feletti meghúzással.
Olajleeresztő csavar kérdésben köszönöm a hozzászólásokat. Megállapítható, hogy a gyári csavarfej , sem anyagában, sem kialakításban nem felel meg. Azt azért hozzá kell tennem,hogy sokan nem fordítanak gondot a megfelelő kulcs , és az előírt nyomaték betartására,bár az előírt nyomaték a menet épségére,és nem a fej lesarkalásara van előírva. Saját tapasztalat,mikor nyomatékkulcs nélkül húztam meg a csavarokat , mindig túlhúztam. Csak, hogy tudni kell a megfelelő nyomatékot számszerűleg, mert nélküle a nyomatékkulcs semmit nem ér. Ha valakit érdekel jó minőségben/anyag,kialakítás,/ tudok postán is küldeni. Tel;06204775078
Mindig tanul az ember

A legújabb tanulság, hogy RMX 250 ből, van olyan év(pl 98), ahol nem csak 2 féle van, hanem akár 3 is és nagyon észnél kell lenni, hogy neked melyik típus is van, ha alkatrészt rendelsz...
Után gyártottakkal meg lehet bukni.

Továbbá a váz szám sem az igazi, mert simán cserélhettek blokkot...
Azt javaslom, ha blokk alkatrész, akkor a blokk robbantott ábrái alapján próbáljátok meg belőni, melyik a tietek, érdemes pl. a hengerfejet nézni, az általában jellemzője, hogy melyik RMX ről is van szó.

Ez eddig a legjobb oldal, amit találtam SUZUKI alkatrész keresőt.
http://www.bike-parts-suz.com/
Hali. Már túl vagyok rajta én is. az enyém k9 es. Az előző tulaj lesarkalta,de úgy ,hogy csak csőfogóval lehetett meglazítani. Én lereszeltem 11es kulcs fogja/pontosabban 1/4 es crovafejjel szoktam/. Új aluminium alátét minden olajcserekor.+ 20 mn rel ,nyomatékkulcsal meghúz, és ennyi.
Fajditottam a szívem!
Én pont így jártam, azóta nekem is egy saját gyártmány van benne, amivel már nem lesz gond...
Van egy rmz-250 2008-as motorom,melynek az olajleeresztő csavarja az oldalsó lesarkalt. A kérdésem,hogy jártatok-e így. A csavart megvizsgálva látszik ,hogy a hat szög eredetileg kúpos formájú ,és a jó kulcs is idővel tönkreteszi. Azon kívül az anyaga is elég gyenge minőségű. Én saját magamnak legyártottam egyet,jó anyagból ,pontos méretre,ez többe nem fog lesarkalni. Azért szeretném ha hozzászólnátok mert ha ez a jelenség másnál is jelentkezik , tudnák ilyen csavarokat gyártani.
köszi szépen!jövő héten beszélek a szerelővel,lehet perselyezés lesz belőle,ha a dugót visza cseréli nekem alap méretesre,ha nem akkor így lesz összerakva az új dugóval,meg a powerrel ahogy van.,Ki tudja hány éveg lett így használva azzal a kitöréssel,
Azt hiszem dugóval együtt 50eFt körül van a perselyezés, ebben benne van az ablakolás is, ha kell, telszámot tudok adni Nógrád megyében, aki megcsinálja, vele lebeszélheted.

A C-s wössner dugódat lehet megvenném 1-2 év múlva
Sziasztok!

Skacok, akinek le van kapva RMX250 ről a hengerfej, csináljon már nekem róla képet belülről
Az érdekel, van-e bemarás tűzgyűrűnek vagy sík az egész.

A hengerfej tömítésről is kérnék, képet, ha nem gond

Az évjáratot kérném még mellé, köszi még1x
Kicsit irigylem akinek ilyen egyszerű a power javítás... Szerintem ne keress külön hüvelyt, kérj ajánlatot cégektől munkadijastól. Nekem 125-re 30-35, plusz dugó. Külön 62-be volt a prox...
Ok teszek fel képet,csak az esztergályosnál van a henger mert esztergál bele power-t.A perselyezésről annyit szeretnék kélrdezni hogy hol találok az rmx be való persely-t,és hogy mennyiért csinálják nagyjából,hol lehetne elintézni?a szerelő akihez vittem vetetett bele velem egy C-s wössner dugót,de ha megperselyezném szerintem vissza tudnám vele cseréltetni egy alap méretesre.köszi Dew!
Legalább képet tegyél fel így látatlanban...
A helyedben valószínűleg megperselyeztetném,
mert ha még le is kerekíted a kitörést, hogy tuti ne legyen ott baj,
akkor is korábban fog nyitni, elmegy ott a nyomás, megváltozik a vezérlésed, alacsony fordulaton nem lesz benne erő.
Persze nem tudom hol a kitörés, ez csak elmélet volt

Kimértétek rendesen azt a hüvelyt? Milyen állapotban van másutt? Hordósság, stb.?
Ha a hüvely pöpec, csak ez a baja, s meg van munkálva a kitörés...bár azt látni kéne, s szerelőnek, inkább őt kérdezd meg, akinek van ebben nagyobb tapasztalata
üdvözletem mindenkinek.Power betörés következtében a hengeremből a kipuffogó nyílás fölött közvetlenül kitörött egy darab,kb egy egyforintosnyi,egyből a kipufogónyílás tetejétől kezdve felfele,szerintetek ez hüvelyezés,én 2 hónapi így használtam,az előző tulaj meg kitudja meddig,szerintetek ez hüvelyezés vagy bhagyam a faszba és tegyem bele az új dugót?
Nincs gond, csak most olvastalak :)

Írtam még pár dolgot, hogy mit érdemes megnézni, mielőtt belevágnál a cserébe. Nem akarom, olyat vegyél, ami aztán nem jó!
Szeva! Én megpróbálnám sima NGK br8es -el ,azok a versenygyertyák hamar meghalnak.
szia remélem nem haragudtál meg amit irtam csak poénkodtam tényleg tök rendes töled hogy igy segitesz
Szia
Nyomj tel számot a Palfy@freee.hura
köszi elhagytam vagyis reset volt a telon
nem pörög a motor darabos dadog hiába huzom a gázt kisfordulat nagy mindegy.irridiumos van benne katalógus szerint belevalo most vettem ill föfuvoka is el volt repedve az is uj.az alaplap el van törve pont a lefogatásnál meg a jeladó mágneséböl ki van törve egy darabka.elm jo lehet a tiéd azt mondta megoldja.nem tudom az a membrán hol van,de elég preciz és nem hiszem h átverne pláne h barátom ajánlotta. az emil cimem nyunyika81@freemail.hu
de ha van valami jo ötlet halgatlak! ritka rendes ember vagy hogy ennyire hozzá nem értönek is megprobálsz segiteni mint a fehér holló nem nyalok hogy nagyon olcsó legyen az alaplap ááá dehogy
OK. A szikrád elég erős? Membrán jó?

Egyébként mi is a pontos baja?
kinyomtattam a képet köszi ma elviszem hozzá délután aztán jelentkezem.kókány szar az egész nem tudom jo lesz e vagy sem de azt mondta a srác más baja már nem lehet.jelentkezem ha beszéltem vele