Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

opsz duplán sikerült Elvileg már rég így van csak nem foglakoznak vele..remélem eztán sem fognak.
Én ezt találtam..
A Bizottság 2007/34/EK irányelve ( 2007. június 14. ) a gépjárművek megengedett zajszintjére és kipufogórendszereire vonatkozó 70/157/EGK tanácsi irányelvnek a műszaki fejlődéshez való hozzáigazítása céljából történő módosításáról
2. JELÖLÉSEK

2.4.1. A csere-kipufogórendszernek vagy alkatrészeinek a rögzítőelemek és -csövek kivételével viselniük kell az alábbiakat:

2.4.1.1. a csere-kipufogórendszer és alkatrészei gyártójának védjegye vagy kereskedelmi neve,

2.4.1.2. a gyártó kereskedelmi jelölése.

2.4.2. E jelöléseknek tisztán olvashatónak és kitörölhetetlennek kell lenniük, még a rendszernek a járműre történő felszerelése után is.

3. AZ EK-TÍPUSJÓVÁHAGYÁS MEGADÁSA

3.1. Ha a vonatkozó követelmények teljesülnek, az EK-típusjóváhagyást a 70/156/EGK irányelv 4. cikke (3) bekezdésének és adott esetben 4. cikke (4) bekezdésének értelmében meg kell adni.

3.2. Az EK-típusbizonyítvány mintája a 2. függelékben található.

3.3. Minden önálló műszaki egységként jóváhagyott, csereként beépíthető kipufogórendszerre vagy annak alkatrésze típusára a 70/156/EGK irányelv VII. melléklete szerint típus-jóváhagyási számot kell kiadni; a típus-jóváhagyási szám 3. szakasza tartalmazza annak az utolsó módosító irányelvnek a számát, amely a jármű típus-jóváhagyásának időpontjában hatályban volt. Ugyanaz a tagállam nem adhat ki azonos számot egyetlen más csereként beépíthető kipufogórendszer vagy annak alkatrésze típusára sem.

4. AZ EK-TÍPUS-JÓVÁHAGYÁSI JEL

4.1. Minden egyes, a jóváhagyott típusnak megfelelő, csereként beépíthető kipufogórendszeren vagy annak alkatrészén – a rögzítő elemek és csövek kivételével – fel kell tüntetni az EK-típus-jóváhagyási jelet.

4.2. Az EK- típus-jóváhagyási jel egy "e" betűt körülvevő négyzetből áll, amelyben az "e" betűt annak a tagállamnak a száma követi, amely a típusjóváhagyást kiadta:

2. JELÖLÉSEK

2.4.1. A csere-kipufogórendszernek vagy alkatrészeinek a rögzítőelemek és -csövek kivételével viselniük kell az alábbiakat:

2.4.1.1. a csere-kipufogórendszer és alkatrészei gyártójának védjegye vagy kereskedelmi neve,

2.4.1.2. a gyártó kereskedelmi jelölése.

2.4.2. E jelöléseknek tisztán olvashatónak és kitörölhetetlennek kell lenniük, még a rendszernek a járműre történő felszerelése után is.

3. AZ EK-TÍPUSJÓVÁHAGYÁS MEGADÁSA

3.1. Ha a vonatkozó követelmények teljesülnek, az EK-típusjóváhagyást a 70/156/EGK irányelv 4. cikke (3) bekezdésének és adott esetben 4. cikke (4) bekezdésének értelmében meg kell adni.

3.2. Az EK-típusbizonyítvány mintája a 2. függelékben található.

3.3. Minden önálló műszaki egységként jóváhagyott, csereként beépíthető kipufogórendszerre vagy annak alkatrésze típusára a 70/156/EGK irányelv VII. melléklete szerint típus-jóváhagyási számot kell kiadni; a típus-jóváhagyási szám 3. szakasza tartalmazza annak az utolsó módosító irányelvnek a számát, amely a jármű típus-jóváhagyásának időpontjában hatályban volt. Ugyanaz a tagállam nem adhat ki azonos számot egyetlen más csereként beépíthető kipufogórendszer vagy annak alkatrésze típusára sem.

4. AZ EK-TÍPUS-JÓVÁHAGYÁSI JEL

4.1. Minden egyes, a jóváhagyott típusnak megfelelő, csereként beépíthető kipufogórendszeren vagy annak alkatrészén – a rögzítő elemek és csövek kivételével – fel kell tüntetni az EK-típus-jóváhagyási jelet.

4.2. Az EK- típus-jóváhagyási jel egy "e" betűt körülvevő négyzetből áll, amelyben az "e" betűt annak a tagállamnak a száma követi, amely a típusjóváhagyást kiadta:
persze azon nem mazsoláznak el a szervek, hogy így legalább hallja a kalapos aggastyán is a 2 üteműbe, hogy érkezel...
Addig jó nekünk.. Amúgy sem tudom mi ezzel a bevett szokás..Hogyan hívatnak be valakit kpm-re?Egyből bekísérik vagy kap egy időpontot amikor be kell fáradni.. Míg ezeket nem tudjuk addig kombinálni sem tudunk..
Az szívás.De jelenleg a sebességtúllépésre vannak ráizmolva a yardok a kipffra egyenlőre nem.
Igen az vízszintes.. De ha pl egy moto gp stílusú kipufogót nézel amit lehet kapni utcára is..Ott nem vízszintes a kivezetés..
De asszem a kivezetése az vizszintes ha jól tévedek.
Csodálkozom,hogy még azon nem baszlattak,hogy miért ilyen szögben áll a kipufogóm.. Bár a ktm 690 sm is érdekes kipufogó formákkal jött ki..
kamion vagy Rába steiger style
Ejj pedig azon gondolkodtam hogy függőlegesen kéne kivezetni de akkor a doboz fölé kéne vinnem a dobokat.Milyen csini is lenne.
Mivel akkor még katona voltam megúsztam annyival,hogy ne találkozzunk többet úgy,hogy ez a dob van a gépen..
ezt pohi (aki rendőr ugyebár)írta a gyorshajtás,yard megoldások topikban:

pohi
[1] 2009. szeptember 28. 08:46
Kipufogó rendszerre vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek

76. § A kipufogó rendszernek kellően tömítettnek kell lenni; a kipufogó gáz csak a csővezeték végén távozhat.

Kipufogó rendszerre vonatkozó további műszaki feltételek

77. § (1) Minden belsőégésű motorral ellátott járművet fel kell szerelni olyan kipufogó csővezetékkel és hangtompító berendezéssel, amely biztosítja, hogy az égéstermék kizárólag a berendezésen keresztül távozzék a szabadba, és amely hatásosan tompítja a kipufogás zaját. A hangtompító berendezésnek olyannak kell lennie, hogy az - szerszámokkal való megbontás nélkül - ne legyen kikapcsolható, illetőleg kiiktatható.

(2) A kipufogó csővezeték nem vezethető át, a hangtompító berendezés pedig nem helyezhető el a jármű zárt vezetőfülkéjében, utasterében, illetőleg rakterében, és nem végződhet sem a vezetőfülke, sem az utastér alatt.

(3) A kipufogó csővezetéknek - a (4) és (5) bekezdésben foglalt kivételtől eltekintve - az égésterméket hátra, a jármű függőleges felezősíkjával párhuzamosan vagy attól legfeljebb 45 fokkal balra és közel vízszintesen vagy függőlegesen felfelé kell kivezetni. Ha a kipufogó csővezeték az égésterméket függőlegesen felfelé vezeti ki, annak vége a jármű legfelső pontjánál alacsonyabban nem lehet.

(4) A menetrendszerű helyi forgalom lebonyolítására kialakított autóbusz kipufogó gázának függőlegesen a jármű legmagasabb pontja fölé való kivezetésével vagy más módon meg kell akadályozni azt, hogy közvetlenül a jármű mellett erős kipufogógáz kiáramlás és kipufogógáz okozta porfelverés legyen. E bekezdésben foglalt rendelkezést az 1991. évi július hó 1. napja után engedélyezett autóbusz típusokra kell alkalmazni.

(5) A kipufogócső - az általános biztonsági és környezetvédelmi követelmények megtartásával - a (3) bekezdésben foglalt rendelkezésektől eltérően is kialakítható a különleges felépítményű és a veszélyes anyag szállítására szolgáló járműveknél.

Én nem látom, hogy csak olyat lehet felszerelni amin "jóváhagyási jel" van.....
Felénk tavaly az volt a módi ,hogy ha meglátott a rendőr közúti igazoltatáskor csak intett,hogy tovább...
Persze ez nem törvényszerű,mert vannak akik buziskodnak,de ha majd esetleg lesz ilyen razzia meglesz ennek is a kiskapuja ugyanúgy mint más szabályoknak.Majd talán pár ezresért vagy 5 üveg sörért lesz E gravirozás meg papír is
Szerintem ez már akkor bukott dolog volt amikor kitalálták.
Én is használtam vettem a gépemet mint sokan mások és semmilyen papírt nem kaptam a kipufogóval kapcsolatban.
Hogy igazoljam, hogy gyári és eredeti ha nekem sincs papírom róla?!
Én sem..konkrét dolgot nem halottam sehol szerencsére..csak pletykát.Mondjuk a segédmotor rendszámozásból sem lett semmi...pedig az jóval előbbre haladott téma volt mint a spordob..úgyhogy ezidáig van remény
Nem akarom elhinni, h ennyire komolyan fogják ezt venni...
De akkor létező sportdob szövegét kell rágrvíroztatni.Meg elvileg annak a papírjai is kellenek!
Remélem nem lessz semmi szigorítás...bár már pletykálják
Az én dobjaim e betűsek meg van hozzá kisfüzet abban (külföldiül) abban van homlogation os pecstes aláírt bizonyítvány kinéztű valami..EC-Directive 97/24/CE dd.june 17,1997 bla bla bal meg a kipuff azonosító számai....Na de van egy bibi..a Suzuki Sv 1000 szerepel rajta...ezt nem tudom baj e?
Mondjuk a kipuff kódját gugliba ütve találtam már Ducati Monster 600-900 ig de Raptorost sehol sem...így nem teljes a kép.Lehet szkennelni kell aztán átírni és nyomtatni
Nem kéne buziskodni ezzel a kipufogó témával. Az enyém 115 db-el kiabál. És nekem tetszik. Ha tényleg lesz ilyen hülyéskedés a rendőrök részéről, akkor beviszem a kéményemet egy ékszerészhez és gravírozzon bele egy egész ABC-t és az E betűt keretezze be, húzza alá, emelje ki, vastagítsa meg, csak hogy jól látható legyen.
na majd meglátjuk mi lesz.Addig is ne streszeljünk...
Milyen jo hogy a gyari is 93db.
"A 97/24/EC direktíva tartalmaz előírásokat a motorkerékpárok által megengedett zajkibocsátás szintjére, valamint a kipufogó rendszerre és a beépített zajcsökkentőkre vonatkozólag. A szabályozás szerint harmonizált tesztelési eljárást kell lefolytatni a kibocsátott zaj mértékét igazoló bizonyítvány kiadása előtt. A határértékek segédmotoros kerékpároknál 66 dB és 76 dB, míg a motorkerékpároknál 75 dB és 80 dB között mozognak."
48-as 2reszes osszecibzarozhato,kek bor motoros ruha nem protektoros,piros selyem belso elado,vagy csere nagyobbra nem csuszott hasznalt szep hibatlan csaplarzs@citromail.hu
szép csizma!
csakis fehéret
De akkor egy kis KP-t is tarts a hátsó ülés alatt az elsősegélycsomagban, ha esetleg úgy alakuna, ahogy nem szeretnéd.