Szuper. Oszi se, már te se, hát komolyan fejreállok. Gondolom szóltál jó előre, hogy programod van. De ha szólsz jó előre, hogy ha a bolygó forgása megáll, akkor sem tudsz jönni hétvégén, a faszért hívnak be mégis?! Nemtom ki vagy mi miatt van ez, de innen üzenem neki, hogy a csernobili csődör véres lófasszal bassza teherbe az anyja sírján.
Nekünk már csütörtökön elindult a nap, korán reggel mentem az autóért, volt vele egy kis melózás, kellett vele fuvarozni egyet, aztán haza. Motor fel, vásárlás, készülődés, összepakolás, talán 2 körül indultam Sárospatakról. Lillát felszedtem Eger mellett, az sem volt rövid kör, de útra keltünk 8 körül. Egyből elkezdett szakadni az eső, és mivel elbasztam az M0 lehajtót, ezért negyed óra plusszal érkeztünk meg 10-re. Daytonát elvittük a garázsba, természetesen párás szélvédővel, éjszaka, szakadő esőben, ezer seggfej között az úton, örültem, hogy odaértünk egyben, pedig 7km az út. Péntek reggel nem keltünk korán, reggeli, motorokat feltettük, még kis vásárlás, pénzváltás és indultunk is. Egy 2 literes dízel Mazda 6 + ponyvás utánfutó kombóval voltunk. Hát... :D Én nem tudom mi volt azzal a kocsival, de nem bírt menni. Ok, volt mögötte 7 mázsa, meg némi légenellenállás a ponyvától, de bakker :D A legkisebb emelkedő, és egyből vissza 4. Furcsa módon visszafelé horvát gázolajjal nem volt gond. Kényelmesen lecsordogáltunk, ha jól emlékszem 5-6 körül értünk oda, hát az utolsó kilómétereken már fentem a fogam arra a szakaszra. Erre éjszakától délig szakadt az eső.
A motorozás része egész kellemes volt, semmi vadulás, szép táj, kiváló minőségű utak. A tengerparti szakasz, ami ezen a videón is van, nekem picit unalmas, szinte végig 120 stabilgázon. Szépszép, de én a csikicsukit jobban szeretem :) Volt egy ilyen rész is, közvetlenül Senjről az autópálya felé, na ott kőkeményeket lehetett volna menni, ha van időm betanulgatni a szakaszt, illetve nincs vízátfolyás, meg akkora forgalom, meg minden szerpentin aszfaltja felmarva a kocsik miatt. Viszont ahhoz, hogy annyira élvezzem, mint a Bükköt, olyan tempót kellett volna menni, amire horvátban már nem vagyok hajlandó. Végig az lebegett előttem, hogy gond nélkül, egy darabban visszaérjek a szállásra, 700km-re otthonról szóba sem jöhetett más.
Ha kíváncsiak vagytok még másra is, akkor csak kérdezzetek nyugodtan. Nekem már csak egy kérdésem van. Mikor megyünk megint? Jövőre ugyanígy, ugyanitt?
http://youtu.be/AcCAuj-sg-E