Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nemrég vettem meg a következő sok évre a pálcákat....de ilyen fox izét még nem is láttam

Nekem a papucs akadt bele a drótba amikor megvágott hiába húztam a lábam nem akadt ki aztán ütött még egyet mire kiszabadultam
Szerencsére nem az a házi gyártmány volt ami 1 másodpercenként adja az impulzust mert akkor szarabbul járok én is
Fel kell fűteni a pálcát és akkor nagyon könnyű a sima rutilossal is dolgozni.
Én ezt úgy szoktam hogy leragasztom egy kis időre, amikor füstöl akkor jó.
Profik melegítőben tartják, vagy kiszárítják a sütőben használat előtt.
Próbáld meg egyszer a Fox KE6013 pálcát. Könnyű vele ívet fogni, szebb varratokat lehet vele csinálni. Könnyebb az ívfogás mint a 46.16-tal. Én itthoni kocahegesztő vagyok, de a Fox-szal sokkal jobb hegeszteni.
Párom át akart bújni az alsó-felső vezeték között. Az alsó pinán csapta, ordított egyet, felugrott, a felső tarkón csapta. Azóta óvatosabb.
Egyszer akadtam bele úgy hogy,kaptam 2 impulzust mire sikerült elszakadni tőle
Még a tarkóm is el volt zsibbadva és fehér karikákat láttam mindenhol
Kutyának hoztam "okosodni" egy 10+ hektáros területre való pásztort
Na olyat otthonra nem szabad venni 30m vezetékhez.....
Általában a pálcát célszerű a negatívra, a testet a pozitívra kötni, mivel az elektronok fizikailag a negatív pólusból vándorolnak a pozitív felé és az anyagot a pálcából visszük át a munkadarabra.
Amputálták a fitymáját!
Bár a három hetet én se értem...
Gondolom a vizeletén keresztül akár záródhatott is az áramkör.
Miért került a kórházba ? Elrontotta a gyomrát??!
Múltkor pont pumpáltam a betont egy brigádnak , ahol egy jóravaló soha nem szomjas ember levizelte a pásztort , három hétig kórházba feküdt utána ! A többiek azóta is ezzel cikizik !
a savállót tudtam úgy hegeszteni hogy lepattant a salak
evel a natúrral max akkor jön le egyben he szemből hózom magam felé akkor egyben lejön a salak, úgy nem remeg annyit a kezem
ha oldalra kell hegeszteni akkor mindig van benne hiba
a hóval az a baj hogy ez az inverter nem sok prcig bírta volna a hóesést, a sima trafóval hegesztettem már gyenge esőben akkor bizsergető érzés megfogni a vasat és látni néha színes karikákat is
ami fura mert ha villanypásztort fogok meg akkor fehér karikákat látni, mondjuk az megbassza az embert rendesen, nem végez félmunkát
Az awihoz nekem a nagy tisztaságú argon volt , nem a co val kevert gáz , csak az nem annyira olcsó játék !
Csak mi baszakodunk vele , meg krampácsoljuk , egy minősített hegesztő a bevonttal is készít olyan varratot , ami magától ledobja a salakot ! És a hóban kellett volna kipróbálni , akkor "érzed" a legjobban , na nem az ívet , hanem az áram jtékony hatását , mert a jó vizes szarok közbe közbe jól megcsipkedi a valagad !
Legjobban, legszebben a co-val... na elég is volt megint jó pár napig ez a topic
nem kell mondani, olyan cégnél dolgozok ahol van vagy 80 hegesztő
párszor rá akartak beszélni erre a hegesztés szakmára, de nincs az a pénz amiért nekilátnék avval a buzi co-val dolgozni
esetleg az awi ami érdekelne de ahhoz meg remegős a kezem és nem lenne szép, ha meg nem szép akkor minek csinálni......
amúgy valami corgon cuccal hegesztenek állítólag nem fröcsköl annyira mint a sima co, de nem érdekelt annyira a téma hogy odafigyeljek
Első sorban nem is a drágasága, hanem a CO-palack ami kell hozzá, és azt húzni vonni , no azt utáltam benne, de a gyárban már a csőhálózatból jött a CO!
tudom, de a co gép drága meg buzi nehéz utána gazdaságosabb mert kb fele árban lehet vele hegeszteni mint a pálcával és nem kell baszakodni a salakkal
ha lakatos melókat vállalnék biztos lenne co gyorsabb olcsóbb jobban meg lehet gazdagodni
az az er 23 se az igazi, a praktikeres trafónak az sem volt a kedvence
a hétvégi hegesztési teszt el lett napolva a hóesés miatt nem tudtam tesztelni a cuccot
Mert valószínű, hogy ez a gép egyenárammal hegeszt! Egyébként a legjobban a legszebben a CO-géppel lehet hegeszteni, ilyennel hegesztettem a munkahelyen mielőtt nyugdíjba mentem volna , olyan minőségű varratot tudtam készíteni vele, hogy a varratnak semmi utólagos elmunkálására vagy tisztítására nem volt szükség ! Igaz minősítésem volt belőle !
Az er 23 utóda tulajképen az ok 46.16 ! így mindegy is ! Öntvény pálcáknál kell majd többnyire figyelni a polaritásra ! Sima ekecselésnél ahova sikerül bedugni , azt jó van az úgy !
amúgy mindig megkérdik milyen gépem van, mondtam nekik hogy valami praktikeres szemét 15ért aztán az ok pálcát nyomkodták a kezembe abban még dióda híd sincs

most néztem hogy ennek a praktikeres hegesztőnek alumínium a tekercselése, akartam csinálni ponthegesztőt belőle de alu vezetékkel nem kíndok
most vettem 5 kilót ebből az ok 4616-ból meg van kb 2 kiló er23, meg valami török hokifos szar amit a praktikeres trafóval sosem tudtam használni
most meg evvel az inverterrel gyönyörű szépen tudtam a törökkel is hegeszteni, pedig azt kb csak festő kampónak hsználom évek óta
Amennyit Te fogsz hegeszteni, ahhoz bőven elég lesz , ha trafópálcát veszel hozzá, és azzal hegesztesz ! Annak mindegy a polaritás. De általában az elektróda dobozán rajta van , hogy milyen polaritással kell , hogy használd !
Az OK 46.16 amit a legtöbbet fogsz használni az AC il DC poz és neg is lehet ! Álltalában az elektróda a pozitív , egyébként működik fordítva is különösebb probléma nélkül , de vannak olyan bevont elektródák amiknek nem mindegy hogy pozitív vagy negatívot kap a fogó !