Nemrég vettem meg a következő sok évre a pálcákat....de ilyen fox izét még nem is láttam
Nekem a papucs akadt bele a drótba amikor megvágott hiába húztam a lábam nem akadt ki aztán ütött még egyet mire kiszabadultam
Szerencsére nem az a házi gyártmány volt ami 1 másodpercenként adja az impulzust mert akkor szarabbul járok én is
Fel kell fűteni a pálcát és akkor nagyon könnyű a sima rutilossal is dolgozni.
Én ezt úgy szoktam hogy leragasztom egy kis időre, amikor füstöl akkor jó.
Profik melegítőben tartják, vagy kiszárítják a sütőben használat előtt.
Próbáld meg egyszer a Fox KE6013 pálcát. Könnyű vele ívet fogni, szebb varratokat lehet vele csinálni. Könnyebb az ívfogás mint a 46.16-tal. Én itthoni kocahegesztő vagyok, de a Fox-szal sokkal jobb hegeszteni.
Egyszer akadtam bele úgy hogy,kaptam 2 impulzust mire sikerült elszakadni tőle
Még a tarkóm is el volt zsibbadva és fehér karikákat láttam mindenhol
Kutyának hoztam "okosodni" egy 10+ hektáros területre való pásztort
Na olyat otthonra nem szabad venni 30m vezetékhez.....
Általában a pálcát célszerű a negatívra, a testet a pozitívra kötni, mivel az elektronok fizikailag a negatív pólusból vándorolnak a pozitív felé és az anyagot a pálcából visszük át a munkadarabra.
Múltkor pont pumpáltam a betont egy brigádnak , ahol egy jóravaló soha nem szomjas ember levizelte a pásztort , három hétig kórházba feküdt utána ! A többiek azóta is ezzel cikizik !
a savállót tudtam úgy hegeszteni hogy lepattant a salak
evel a natúrral max akkor jön le egyben he szemből hózom magam felé akkor egyben lejön a salak, úgy nem remeg annyit a kezem
ha oldalra kell hegeszteni akkor mindig van benne hiba
a hóval az a baj hogy ez az inverter nem sok prcig bírta volna a hóesést, a sima trafóval hegesztettem már gyenge esőben akkor bizsergető érzés megfogni a vasat és látni néha színes karikákat is
ami fura mert ha villanypásztort fogok meg akkor fehér karikákat látni, mondjuk az megbassza az embert rendesen, nem végez félmunkát
Csak mi baszakodunk vele , meg krampácsoljuk , egy minősített hegesztő a bevonttal is készít olyan varratot , ami magától ledobja a salakot ! És a hóban kellett volna kipróbálni , akkor "érzed" a legjobban , na nem az ívet , hanem az áram jtékony hatását , mert a jó vizes szarok közbe közbe jól megcsipkedi a valagad !
nem kell mondani, olyan cégnél dolgozok ahol van vagy 80 hegesztő
párszor rá akartak beszélni erre a hegesztés szakmára, de nincs az a pénz amiért nekilátnék avval a buzi co-val dolgozni
esetleg az awi ami érdekelne de ahhoz meg remegős a kezem és nem lenne szép, ha meg nem szép akkor minek csinálni......
amúgy valami corgon cuccal hegesztenek állítólag nem fröcsköl annyira mint a sima co, de nem érdekelt annyira a téma hogy odafigyeljek
Első sorban nem is a drágasága, hanem a CO-palack ami kell hozzá, és azt húzni vonni , no azt utáltam benne, de a gyárban már a csőhálózatból jött a CO!
tudom, de a co gép drága meg buzi nehéz utána gazdaságosabb mert kb fele árban lehet vele hegeszteni mint a pálcával és nem kell baszakodni a salakkal
ha lakatos melókat vállalnék biztos lenne co gyorsabb olcsóbb jobban meg lehet gazdagodni
az az er 23 se az igazi, a praktikeres trafónak az sem volt a kedvence
a hétvégi hegesztési teszt el lett napolva a hóesés miatt nem tudtam tesztelni a cuccot
Mert valószínű, hogy ez a gép egyenárammal hegeszt! Egyébként a legjobban a legszebben a CO-géppel lehet hegeszteni, ilyennel hegesztettem a munkahelyen mielőtt nyugdíjba mentem volna , olyan minőségű varratot tudtam készíteni vele, hogy a varratnak semmi utólagos elmunkálására vagy tisztítására nem volt szükség ! Igaz minősítésem volt belőle !
Az er 23 utóda tulajképen az ok 46.16 ! így mindegy is ! Öntvény pálcáknál kell majd többnyire figyelni a polaritásra ! Sima ekecselésnél ahova sikerül bedugni , azt jó van az úgy !
amúgy mindig megkérdik milyen gépem van, mondtam nekik hogy valami praktikeres szemét 15ért aztán az ok pálcát nyomkodták a kezembe abban még dióda híd sincs
most néztem hogy ennek a praktikeres hegesztőnek alumínium a tekercselése, akartam csinálni ponthegesztőt belőle de alu vezetékkel nem kíndok
most vettem 5 kilót ebből az ok 4616-ból meg van kb 2 kiló er23, meg valami török hokifos szar amit a praktikeres trafóval sosem tudtam használni
most meg evvel az inverterrel gyönyörű szépen tudtam a törökkel is hegeszteni, pedig azt kb csak festő kampónak hsználom évek óta
Amennyit Te fogsz hegeszteni, ahhoz bőven elég lesz , ha trafópálcát veszel hozzá, és azzal hegesztesz ! Annak mindegy a polaritás. De általában az elektróda dobozán rajta van , hogy milyen polaritással kell , hogy használd !
Az OK 46.16 amit a legtöbbet fogsz használni az AC il DC poz és neg is lehet ! Álltalában az elektróda a pozitív , egyébként működik fordítva is különösebb probléma nélkül , de vannak olyan bevont elektródák amiknek nem mindegy hogy pozitív vagy negatívot kap a fogó !
Nekem a papucs akadt bele a drótba amikor megvágott hiába húztam a lábam nem akadt ki aztán ütött még egyet mire kiszabadultam
Szerencsére nem az a házi gyártmány volt ami 1 másodpercenként adja az impulzust mert akkor szarabbul járok én is