Nem az a baj hogy nem modern, hanem az, hogy már van benne 30 év használat - és nem biztos hogy kíméletesen. Igaz, sok mindent kibír az a gép.
Újonnan kellene ilyesmit gyártani, nem túl drágán. Terepre szerintem nem hiányzik a ma divatos 100+ lóerő.
170 km?
A villámnak kellene. Van olyan helyzet, amikor elég is meg jó is lenne, amikor reggelente megyek a melóba, de oda nem ILYENT veszek, hanem valami negyedébe (sem?) kerülő robit.
A kategória elég mostohán volt kezelve ezidáig!
Ezért tartott az említettek reneszánsza ilyen sokáig, közben meg kialakult a legenda.
A 1,5 milla azért erős túlzás,bár van annyiért is.
Nekem a feléből megállt.
Az meg hogy ki mit mond rájuk, egyéni ízlés kérdése.
Sokan odáig vannak a modern cuccokért, sokunk meg nem!!
Andort nem ösmerem, én meg elég jól elboldogulok ezekkel a régi szarokkal!
A 950-es blokkal nyertek 2002-ben ha jól tudom. Aminek a blokkja szinte változatlanul, sőt az egész motor szinte versenygépként került utcára. Olajhűtő, futómű meg a tank változott.
2000 előtt ? Az már több mint 20éve. Az nagyon sok idő.
Kínlódnak az at-kel, meg a hasonló öreg nagy dögökkel. Ez Andornál tökéletesen látszott amikor a bmw-s gyerekkel motorozott. Fele cucc, fele súly és a bmw-vel ment tökön babon míg Andor nem.
Én azt nem értem, hogy miért olyan nagy szám az at meg a transalp ? Tartósak. Ezen kívül nem nagyon lehet jót mondani rájuk mai szemmel. A hasonló áru motorok mellett.
Ez a fő dolog ami miatt nem értem, 30éves motorok 1,5milliós áron amikor van náluk jobb, újabb motor ezért a pénzért ami ugyanolyan tartós.
Nem a márka nyerte a Dakart, hanem a típus, de nyilván nem az amit szalonban vettél.
Ezt az 50ezret nem tudom honnan veszed?
Ez csak nálunk divat, mert ment a tekergetés!
A régi levegős sornégyek is hatjegyűeket mentek el!
Sok egyhengeresről is tudok amik 80-90-et vígan elpöfögtek!
Amellett, hogy volt s szeretem is a KTM-et, azt el kell ismerni, 2000 előtt szarokat gyártottak!
Nem tudom, hogy miért kellene kínlódni egy AT-el?
Jó gumikkal, jó motorossal tudja a dúrva terepet, nyilván a súlyt kell kezelni.
Egy boxer bömbinek jobb mindene, de az a plusz 60 kg azért sárban nem mindegy.
Feljárózni meg légies egyhengeressel kell!
Azt pedig ne feledjük, hogy egy nyolcvanas években konstruált motorról beszélünk, melyek jelentős része még mindig járja az utakat!
A KTM akkor még örült, hogy életben van és most sem gyártana semmit ha nincs az indiai tőke!
Mondom ezt úgy, hogy még lesz KTM-em!
A foldkerulok azert regi AT vel jarnak mert olcso es nrm sajnalja odaverni kazahsztanban.Nem mindegy hogy hatszazezres vagy 5 millios motort kell otthagyni.
Szerintem az hogy melyik márka mennyi Dakart nyert, nem relevans. A ktm-nek is van néhány dakar címe, de az nem ugyanaz a motor mint ami utcán megy.
Andor egy jó példa, megy az at-val, megbízható de látszik mennyit szenved vele, főleg amikor a bmw-s srác volt bele a bosnyák aki finn.
Lehet hogy 30éve nagy dolog volt ha elment egy motor 50-70-100ezret motorgeneral nelkul, ma már ez egy hétköznapi dolog, fejlettebb, erősebb, könnyebb és mègis megbízható technologiával.
Teljesítményben nyilván nem mérhetők össze.
Az Africa is fesszab gyenge ha nincs megfelelően hűtve, meg az AC pumpa szokott elkopni cirka 70ezrenként.
A szájkarate nem stílusom.
Szerintem az Africa-k letettek már ezt azt az asztalra (pl. négy Dakar győzelem, meg a millió földkerülős emberke) s én sem vagyok az az autópályázós típus!
Az én 990-embe 61000van. Én raktam bele 55-öt. 2meghibásodása votl, fesszab és oldaltámasz jeladó. Volt olajszivárgása itt-ott de komoly meghibásodása nem.
Érdekes hogy a japán tulajok milyen büszkén mondják, az övekben van már 50ezer km... ismerek több ktm-et is amiben sokkal 100ezer felett van, probléma nélkül.
Mellesleg az én motorom olyan felhasználást kap amit az at-d nem bírna, vagy csapágyas lenne vagy kiesne a kerék belőle.
http://youtu.be/APUe8upNc5Y