Világ életemben ilyen régi szarokkal járkáltam, a 33 év alatt ha kétszer-háromszor kellett menteni akkor sokat mondok, abból is az egyik szerelési hibából fakadt!
Persze mindenki azzal motorozik amivel akar s amit ki bír fizetni!
Viszont az öreg vas nem jelent feltétlenül állandó reszelgetést!
A komolyabb endurós történeteket kivéve, gyakorlatilag egy multiszerszámon kívül, lófingot sem viszek magammal!
Nem azért nem veszek modernebb gépet mert nem tudnám megtenni, egyszerűen nem tetszenek és írtózom az ilyen elektronikus szaroktól.
Már az ABS is úgy hat rám, mint ördögre a tömjén!
Jelenleg két utcaképes motor tetszik az újabbak közül.
Az Africa és a 700-as Ténéré!
Az Africa-t fölöslegesen soknak tartom az én felhasználási területemre, meg annak az új árát már tényleg nem akarnám s nem is tudnám vállalni, a Ténéré-t, 2-3 évesen még lehet, hogy betolom a garázsba, azon alig van ilyen három betűs izé!
Mondj egy szakaszt, megnézem a gugli mapson, hogy van-e olyan A-B pont, ahol nincs normális útvonal.
Persze az erdőn át rövidebb, én azt értem, de amikor nem időre, és fontos, hogy meg is érkezzem a célba és nem a sárban meg a hegyomlás kövei alatt akarnám végezni, azért biztosan lesz valami európai megoldás.
Nos olyan nincs hogy tervezett avulas, ez egy varosi faszsag.Senki nem tud ilyet betervezni, nem is akarnak.
Olyan van hogy elvart elettartam. Ertemen hogy a neplelek ezt szeretne, de akkosincs. https://totalcar.hu/magazin/te...
Na, most gyári motorokról beszélünk, vagy 0 km-esre újraépített valamiről?
Mongóliába én is végiggondolnám, de nem azt, hogy mivel, hanem azt, hogy kitől, melyik ebben járatos embertől kérdezzem meg, mivel induljak.
Azért azt ne felejtsük el hogy a régi járműveknél még a tartósság volt a fő szempont,ma már nem az a fontos.Pontosabban most is fontos,csak negatív értelemben.
Van egy ipse aki egy gsxr-el indult neki 70e merfold. Talaan 07-09 vagy fiatalabb.
Nem egyhenger semmi elektronika, nem volt gond, csak a szokasos balfaszkodas a sarral es a sportmotorral. Szoval kurvara nem ertem ezt a parat.
Amit írsz azt ki lehet küszöbölni mindent, a váz töltésen kívül
Az meg a régi vasakon csak akkor van ha belül elrohasztották, mert eléggé túl van méretezve
De végülis nekem mindegy ki kivel megy mondóliába, én ha megyek akkor is egy henger légolajos hűtés, és az összes biztonsági fiszfasz kikötve
Előtte még egy teljes motor generál lehetőség szerint gyári vagy jobb alkatrészekkel
Csak üzemórásak voltak ami 10 évnél fiatalabb
De még mindig nem érted
Pl egy fasza kis ázsiai túra 30-40 ezer km
Szóval nem a szokásos fagyi kör +2000 km
Erdélyi menetet a bugyi motor is bírná max pár tömés rázódna ki a fogadból
Az a baj ini, ha olyan motorod van, ahol az ilyen elektronikai hibákat kizárod, ott a motor korából fakadó problémákkal kell megküzdened. És nem a karbantartás hiányáról beszélek, hanem az általános elhasználtságból, anyagfáradásból, gumiöregedésből fakadóakat.
Értem, hogy azokat jobban lehet szerelni a világ végén mint az elektronikai hibákat, de az út szélén azokat sem nagyon fogod javítani. Én legalábbis nem akarok úgy útnak indulni, hogy egy kisebb fajta műhelyt viszek magammal. A megoldás persze az arany középút itt is, mint mindenhol.
Kérlek, most ne sorold fel, hogy eddig mit javítottál meg a padkán, gondolom és remélem, hogy a gyárban a mérnökök is tisztában vannak azzal, hogy a motor leállítását tényleg csak a legvégső esetben kell megtenni elektronikusan.
Irdatlan tapasztalatuk lehet, hogy egy átlag felhasználónál mire kell figyelni. Én elhiszem, hogy van abban valami, amit a köznyelv "tervezett "avulás" alatt ért, de szerintem nem ilyen gonosz a helyzet, megint csak gondolom és remélem, hogy nem erről van szó.
olvastam egyszer egy fejlesztő mérnők írását, amiben azt taglalta, hogy lehetséges az örök életű szerkezet legyártása, ennek azonban csak két oka van. Az egyik az emberi gyarlóság, ami az optikai avulás és funkcionális avulásban jelentkezik meg, a másik meg az az ár, amibe egy örök életű, mondjuk mosógép kerülne.
Huhh, az latszik hogy baromira nem volt uj motorod.
Vagy barmi 15 evnel fiatalabb.
Ha a ktm motor fiatalabb akkor meg sajat magad cafolod mer mintha hibatlan lenne.
Ha terep menet az nem gond hogy radesik a motor es eltori a bokad, stb.
Mer szerintem a covid flame-bol kiindulva statisztikailag sokkal nagyobb az esely hogy kinyuvasztod magad egy erdelyi hegyenvolgyen menetben mint a hibauzenet.
Ma voltunk Balatoni túrán, jó kör volt, összejött 332km. Szerencsére jó idő volt, a holnap az már gyanús, főleg nyugaton! De ha rájön az eső, akkor menj olyan gyorsan, hogy csak a hátsó lámpát verje!
De ez nem motor
Amíg nem szopod meg egy hiba üzenet miatt nem fogod megérteni
Haver nak Erdélyben emiatt egy éjszaka a buszmegállóban alvás +50 ezres haza szállítás lett a buli vége
A vicc hogy nem is volt konkrét hiba mert semmit sem csináltak vele csak törölték az üzenetet
Nem hiba volt hanem rendellenesség
Ezen egy kekszesdoboznyi elektronika SINCS.
Nem kell benzinkut sem, a javitashoz meg eleg egy balta.
De ha gyalog mesz az allatokat sem kell ellatni.
Ha el sem indulsz meg kevesebb a macera.
Az új motorosok akik csak a világ nyugati felén járnak nem is érthetik
Aki keletre megy többnyire nem szereti a modern technikát, nem azért mert szar hanem azért mert dob egy hiba üzenetet és megáll a buli
A régi gépek komplett elektromos rendszere (amit nem lehet javítani útközben) elfér egy kekszes zacskóban, ezt bármikor minden szerviz program nélkül lehet cserélni
Futóművet se túl sok pénz feljavítani gyári vagy attól kicsit jobb állapotra
Az hogy nem tud menni 130as tempót hosszabb távon senkit sem érdekel úgy is szar az út...
Mindemellett nem mondom hogy a régi jobb azt se hogy gondtalanabb , csak azt hogy azt meg lehet drótozni útközben az újat meg nem
Persze mindenki azzal motorozik amivel akar s amit ki bír fizetni!
Viszont az öreg vas nem jelent feltétlenül állandó reszelgetést!
A komolyabb endurós történeteket kivéve, gyakorlatilag egy multiszerszámon kívül, lófingot sem viszek magammal!
Nem azért nem veszek modernebb gépet mert nem tudnám megtenni, egyszerűen nem tetszenek és írtózom az ilyen elektronikus szaroktól.
Már az ABS is úgy hat rám, mint ördögre a tömjén!
Jelenleg két utcaképes motor tetszik az újabbak közül.
Az Africa és a 700-as Ténéré!
Az Africa-t fölöslegesen soknak tartom az én felhasználási területemre, meg annak az új árát már tényleg nem akarnám s nem is tudnám vállalni, a Ténéré-t, 2-3 évesen még lehet, hogy betolom a garázsba, azon alig van ilyen három betűs izé!