Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Várjááá, te szakipari munkáról beszélsz, én meg azt hittem, majd mérnökként lesz jó sorom.
Tök más a kettő.
Mai eszemmel én is villanyszerelő mágus akarnék lenni.
Pl. én épp azért mert van hova visszavinni, régimódi vagyok nyilván. de szeretek nézelődni és fizikailag megfogni amit elém tesznek, épp legutóbb lett rossz szájízem autórádió miatt és nem lett volna sokkal drágább boltban egy hasonló.
Ezt 0-ról indulva értsd, nem apuci meglévő építőipari vállalkozásában kényelmesen indulva. Pár ismerős űzi ezt az utat, az 5 év tervezőirodai gyakorlat a világ szemétsége, csak szülői háttérrel tudják átbukdácsolni ezt az időszakot szegények.
Na ezt egyáltalán nem irigylem tőlük.
Ne szórakozz már. Nem találni rendes szakember az építő iparban. Bármibe fogsz szarrá keresheted magad amíg működik a CSOK.
Én most járok villanyszerelő OKJ-ra, mert gőzöm sincs hogy minek, de év végével megszűnik az OKJ, és 3 éves képzésen már nem lesz időm elvégezni.
Már most teli lehetnék pénzes melóval, ha nem zavarnék el mindenkit aki megkörnyékezett, pedig még a pecsétes papír sincs a kezemben.
Ugyan ez a mellettünk lévő burkolók, kőművesek meg kb bárki aki tudja a talicska melyik végét kell megfogni.
Egy építész diplomával már már Bentileyvel járhatnál.
Emlékszel amikor felajánlottam a telkem hogy építs rá valamit. Akkor még alacsonyan voltak a telek árak. Most többért adom el a telket mint akkor házzal együtt ért volna.
Persze ha akarsz még mindig építhetsz rá. Szerintem nekem is több esne le ha házzal együtt tudnánk eladni, a végfelhasználónak, nem a cigány építési próbálkozónak.
Egy szellemi, mérnöki magánvállalkozáshoz is szarba markoló út és még több lemondás vezet. De aztán 50 éves korára már futhat is a szekér valakinek, akkor meg már mindegy.
Na ez az én gondom és.nem.csak a számtechel. Bármilyen müszaki boltba ugyenezzel.szembesülsz ha nem valami kommersz olcso termék kell.
Tudod, asszem meséltem a tervezői lét indulását, 5 év egy építésziroda sarkában nettó 120 ezerért, mire megszerzem az aláírási jogosultségot, aztán a kamarai vizsga, tagdíj, 1 milliós gépi berendezés a tervezéshez, irodabérlés, stb.
Kinek van erre 5 éve éhbérért?
Ennek többszörösét adják az iparban, ha nem csak tervezni, hanem kivitelezni, problémát elhárítani is hajlandó vagyok.
Így inkább azt az utat választottam.
Amúgy fel nem foghatom, hogy most, az internet meg a futárszolgálatok korában egyáltalán ki a fészkes fene vásárol a kisvárosi számtech boltokban (mondjuk már csak egy van meg a pár évvel ezelőtti négyből): bemegyek, mert kellene qrva sürgősen egy winchester. Mondja hogy 18 ezer forintba kerül, de épp nincs készleten, csak holnap délutánra lesz.
Bammeg, másnap délutánra én is tudok rendelni, és az futárral együtt is csak 15 ezerbe fáj. Nincs semmilyük készleten, de azt legalább qrva drágán adnák....
Ilyenkor azt érdemes megnézni, hogy mi a vállalkozás? Ha inkább elméleti, szellemi (informatika, mérnök stb.) akkor jóval kevesebb a költség így ha egy bármilyen fizikai tevékenységgel összevetjük akkor ugyanannál az árbevételnél az egyiknek marad 10 a másiknak bármennyi hisz alig van költsége.
Értem, de tervezöként, müszaki ellenörként vállalkozva is sokat keresnél
Pont ez a bajom, hogy én is vállalkoznék, csak nincs mire. Nincs olyan szegmens, ahol nem a 200 méteres sor végére kellene beállnom, ha érted mire gondolok.
Ez tény és éppen ezért mondom, hogy ma már mivel szinte lehetetlen ezt nyilvánosan tehát egy boltban csinálni így tényleg kevés marad.
Ez tény és éppen ezért mondom, hogy ma már mivel szinte lehetetlen ezt nyilvánosan tehát egy boltban csinálni így tényleg kevés marad.
Vazz, mert nekik a beszerzés ami kurva olcsó a nagy tétel miatt és a globalizáció okán, mondjuk Zoli rendel egy tételből 30-at egy évben a nagyok meg 10000-et, biztos, hogy a gyártó ugyanannyiért adja mindkettőnek?
Ehhez te nem.értesz
Nem: akkoriban az ÁFA-csaláson volt a nagy pénz. A helyi számtechboltban is lehetett 20 évvel ezelőtt fél ÁFÁ-val venni bármit, csak épp számlát nem kaptál hozzá. Na meg garijegyet sem.
Volt neki akkoriban 3 budmil boltja plázákban és azok nagyobb árréssel dolgoztak viszont a kiadás is sokkal több volt mert a műszaki párszáz nm rissz-rossz raktár és két irodista lány a boltokban meg darabonként legalább 5 alkalmazott és a magas bérleti díj, nyilván megérte különben nem csinálta volna, de olyan nagy aratás nem volt, illetve volt, de azért sikerült ülnie én meg jártam tanúként a gyorskocsiba és később a bíróságra, de épp ezt mondom, hogy tisztán a kereskedés sem olyan nagy szám.
Zoli mondta anno, hogy a Kika, Jysk meg akár 100% hasznot is tesz a bútorokra. Mégis tudnak olcsóbb eladási árat kínálni a kisebb boltoknál.
Láttad a számlákat?......miből gondolja bárki hasraütésre, hogy ki mennyiért tud beszerezni bármit? Fuvaroztam 2 évig műszaki nagykernél és hoztam-vittem a számlákat.....vazz, nevetséges volt, hogy milyen kevés volt az árrés bármin is, igaz ott a mennyiségen volt a hangsúly, de pl. egy 10000ft-os mikrón a nagykeresnek 300 egész forintja volt és a kiskeres kapta 9000-ért így neki maradt 1 rugója, igaz a tgk-ba 130db fért be és napi két kanyart tudtam teríteni 10-15 boltba és az is igaz, hogy ez 22 éve volt így az árakat így kell érteni, de az arány ez volt, nagyon kevés cucc volt amin nagyobb volt az árrése viszont akkor azok a drága cuccok voltak amiből nem fogyott annyi.
Maradjunk a 10-15%-nál ami marad.Ebből jön le az összes költség.Igazából csak görgetem.
Remélem egyszer a börtönben lehajol valamiért majd.
Ha lenne egy kis esze, már eltűnt volna a pénzzel egy távoli, kiadatás mentes országban, másik névvel, zsírleszívással (a bufla fején is) és nem várná meg, hogy egyszer valaki megmerényelje vagy a gazdája végül beáldozza valahol bűnbakként.
Van az 40% is....
100 milla éves egy boltban szerintem nem túl sok hisz ez a bevétel amiből lejön a beszerzési ár így ha nagyon nagy az árrés akkor is legfeljebb 20%, de inkább kevesebb és persze a boltfenntartás (kurva sok) adók stb. Nem tűnik akkora truvájnak. .....amit én csináltam az is hasonló vagy rosszabb megtérülés volt így elegem is lett és abbahagytam.
Éééééén........................nem én kapok 12-est ajándékba.