Üzenőfal

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Migribiztos. 🙃
betörésbiztos ajtó
valamivel el kell ütni az időt vidéken, nincs semmi dolgom unatkozom(kezeit széttáró)
Ja,egy 50 éves motornál de egy mainál.....
Hát, én is max egy tanknyit mennék így, ha egy tankkal rakom el télire.
Ha féltank, akkor olyan 150-160 km lenne így. Az olajtippet köszönöm, megnézem, hogy ami nekem van a robiba, az esetleg hátha...
Vagy valami mas a gond.
most is szarul indul, pedig már 2x lett indítva 100as benzinnel meg egyszer mentem vele kb 2km távot
lehet a 100as benzin is kutyulmány
Katalizatoros dobjaim vannak/voltak az utobbi ket motoromon, nem lattam karos hatasat. Igaz, evente 200-300 km-t kaptak keverekkel ezek a dobok, nem tobbezret. No meg a keveresi arany is sokkal alacsonyabb, mint amit egy ketutemu motor kerne.
A MOL 2T olaja speciel kifejezetten irja is, hogy katalizatorosba is mehet.
Én csak a katalizátort féltem kissé az olajtól.
Én amúgy kis benzinnel elkeverem az olajat, úgy töltöm a tankba.
Télen 30fok van a garázsban most válság alatt lehet lesz 25+... 🙂
Evek ota csinalom, kint tanultam egy veteranos angoltol, aki oreg BSA-kat, Panthereket meg AJS-eket tesz labra. Az volt a magyarazatam hogy mar egesz kicsi 2T olaj is segit, mert ahogy megmozgatod a tankot es a lotyogo keverektol nedves lesz a tank belso fala, onnan a benzin elparolog, de egy hartyavekony olajreteg visszamarad.
Tank felig feltolt, 1-1.5 dl 2T olaj bele, jol megrangatod, hogy keveredjen majd pedig szinig toltod es ismet meglogybolod. Tavasszal az elso tankom alatt fustol picit a motor. A tank szellozojet is le szoktam zarni (ha a tanksapka zarjan szellozik a tank, akkor ragaszto szalaggal), hogy ne jusson be a levegobol plusz nedvesseg.
Azt nem tudom, hogy hogy vannak kezelve a mostani tankok, amikkel en jarok, azoknak ez (a korukbol adodoan) segithet.
Én is csak gondolom...
Nyáron a dizelbe mindig raktam egy kevés 2T olajat.
Olyat a gázolajba tettünk még az euro2-es edc adagolósokba, hogy melegen is induljanak ( nem indultak 😆), de amúgy jó lehet, egyszer kifogyott az sv-ből pár km-re otthonról a benya és havernak csak 30-as keveréke volt otthon és azt hozott, vagy 2-3l-t borítottam bele és simán indult és ment gond nélkül, azt, hogy a tankot megvédi-e a rozsdától nem tudom.
A 100-asban talán nincs annyi etanol.
Én arra gondoltam, kevés 2T olaj és néha meglötyögtetni, hogy a tank fala belül olajos legyen.
Sokminden lehet.
Most jo?
ha nem a benzin akkor mi? egyből tankolás után másnap kezdődött a hiba
nekem olyan az ac pumpa hogy kézzel is tudom indítani(alapból akkor megy amikor az önindító termel áramot, szóval forog a motor), amikor szörcsög akkor feltöltötte és a visszafolyón már visszaért a buborék a tankba(évek óta ilyen elengedi a benzint)
szóval én a benzinre tippeltem, egész addig amíg a 100ast nem tankoltam
amúgy benzinnel jól megy egész a tiltásig lehet húzatni szóval üzemanyag ellátási gond nincs, pl eldugult benzinszűrő
Pipi vazze, azé' ezt nem kéne 😄: https://24.hu/belfold/2022/09/...
Amióta tele van etanollal a benya nem érdemes teletankolni mert úgy is korrodál, igazából nem is tudom mi a jobb talán a fűtött garázs, de ugye az nem mindenkinek van.
Az elrakás nálam annyi, hogy telitankolom, de az utolsó két évben már azt is meggondolom, mert levegőszűrő cseréhez le kell vennem a tankot, az meg vacak, ha teli van.
Tudom a rozsda, olvastam is róla, de én még soha, senkitől nem hallottam olyant, hogy amelyik gép minden évben használva van, az elrohadt volna. Pláne a modern járművek.
Egy felni festés (half) vagy egy matricázás van amúgy a tervben csak a karbantartáson kívül.
Én nem nagyon veszek észre különbséget. A 100-as csak a téli tárolás miatt van, de ilyenkor öntök bele általában petróleum "H"-t egy keveset.
Az öreg lom hoddád 2év múlva igaz kicsit kehesen de beindult a 95 benyával letámasztva a bót hátuljába, emléxem.
Ott nem a benzin a gond.
El ne tedd, október még hoz sok jó időt...
Nekem nem érzékeny egyik tekknika sem a 95re de elrakni 100al fogom. A robeszt meg el sem rakom mert télen is gurulok vele száraz hideg időben, mikor mindenki itt vernyog majd... 😆
baszki én tankoltam az opelba 95öst, full tank 50 liter, gondoltam leszedek egy 30as kannával a robogóba a többit meg majd kifogyasztom télen
na az olcsósított takonnyal alig indult be az opel, ki kellett szedni az összeset, tankoltam 100ast bele de mindig kurva nehezen indul, nem tud mitcsinált ez a jóságos ársapkás kurvaanyja de azóta kb 20 másodperc indítózás mire beindul
benzin jön, szikra van, gondolom a kompresszió 1 nap alatt nem szaladt el messzire