Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lehet vennem kéne egy elektromos autót, hogy tudjam hova tenni a rengeteg energiát, Veszprémbe bejárni pont jó is lenne 😁 Megvárom hogy ősszel hogy és mivel tarolják le a piacot 😁
Így legalább nem tudják összeszarni a madarak 🙂
Szerencsétlen tető,hogy el van csúfítva.
Csak éjjel szeretnéd használni és nappal letakarod? Innovatív lenne az biztos. 😁
Fasza lett, de mi az, hogy nem használod semmire? nekem még nyolc van hátra, az holnap fölmegy, délután már töltöm vele az autót 😁 hétvégén lesz megint egy 500 kilométeres menés, azt már napocskával szeretném megtenni.
Csak sikerült feldobálni a paneleket, vasárnap összekötözgetem aztán hétfőn jön az akksi 🙂 Jó sok meló hogy végül ne használjam semmire 🤣
Értékelem, hogy értékeled a témához való kivételes szaktudásom. 😇 Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy van itt bárki is (1 már vagy 14 éve nem jelenlévőn kívül) aki nálam közelebbről látott napelem gyártósort és annak összetevőit és ez meg is alapozza hozzáértésemet amit Laller oly lelkesen elismert. 😁
Basszus, akkor most mi legyen? 🤷‍♂️
Szerintem meg nem.😀
Köszi Sanyi a megerősítést, ez sokat számít mert tudom hogy óriási tapaaztalatod van benne úgyhogy megnyugodtam hogy nem nyúltam mellé ha szerinted is jó lesz 👍🏻😁
Szerintem a jobbikat rendelted! 👍️
Megrendeltem, most már mindegy 😁 100Ah kék cellák 4 cellás BMS-sel 4 pakk 177e 🤷‍♂️
LiFePo4 akksiknál mit érdemes nézni? Az egyiknél 4e ciklus van írva a másiknal 20e. 4+ 8+ év élettattam. Mi a különbség vajon köztük?
Ma este megyek, holnap reggel hozom a kölköt. Nem mertem hamarabb indulni mert itt olyan sor volt a 710-en, jött a sok gyökér pösti 🤣 Jövő héten megyek próbanapra egy veszprémi klímás céghez 🙂
Azé' elolvashattam volna mielőtt rányomok. 😒 😁
Most, hogy plbasom a nuktás dolgokat lehet, hogy visszatérünk rá, míg kicaik voltak a gyerekek sokat kuktáztunk, de ahogy több kaja kellett már az 5l-es is kicsi volt így talán évente 1-2x volt használatban, de mostanság újra elég lenne és tényleg jó benne a cucc, gyorsabb, puhább a hús.
Szoval nem veletlenul nem lett mindennapos hasznalati targy a kukta, sok tapasztalat kell hozza. Viszont ha van (tapasztalat) akkor nagyon jo.
Majd ha ilyet főzöl szólj, próbálok arra járni.......jah holnap két klima pest......ha nem veszprém környekén vagy🙂
Elvileg szoktak benne bablevest is, azt nem próbáltam, gondolom akkor lényeg hogy meddig lehet tölteni. Ahogy én használom úgy megy bele kb 1dl víz a csülök alá és azzal főzöm kb 1 órát. Ilyenkor már szét lehet szedni a csülköt darabokra kivenni a csontot stb. Ha már nem sziszeg akkor nyílván elfőtt a víz, de ilyen még nem volt.
A hentesfeldolgozó nem illegális? Hát nem tudom, nálunk kevés hentes van, ha feldolgoznák őket lehet, hogy egy darabig lenne mit enni, de pár nap múlva nem lenne aki kicsontozná őket. 🍖
Hát ebben ilyen nincs. Van a súlyszelep, meg a biztonsági rugós szelep, az oldalán meg egy jel, hogy addig lehet tölteni.
A következő nekem köröm lesz a következő. A mutter vette tartalékba szerintem 20 éve ha nem több, aztán próba után elrakta, és most nekem adta. Megvolt a doboza meg a papírja is, igaz, azokat már szanáltam, lehet, el kellett volna olvasni?
Kell neki fütyülni illetve hallani hogy jön ki a gőz, különben nem működik. Súlyszelep van a tetején, az állítja be a nyomaat. A túlnyomas miatt magasabb is a hőfok. Van az aljan egy tálca, elvileg addig kell tölteni vizzel, a rácsra kell rakni a cuccot, hogy csak a gőz érje. Én egesz csülköt szoktam benne megfőzni, aztán római tálban megsütni krumplival, az isteni finom 😁
Nekem most egy nem futyulos es nem forgo van, bar, ha baszom nagy lenne benne a nyomas, akkor lehet, hogy a kiaramlo goz futyulne.
szerintem utoljára a nagymamámat láttam kuktába főzni ő kente vágta ezeket de sajnos megkérdezni már nem tudjuk(kezeit széttáró)
Elméletileg hamarabb van benne kész a kaja mivel nyomás alatt van és nagy hőfök érhető el benne.(kezeit széttáró) Én arra emléxem gyerekkoromból, hogy fütyült rendesen meg körbe -körbe forgott a szelep a tetején de ez mintha már csak a vége fele lett volna 😅
Hát én most rutintalanságból tettem vizet a sertéscomb alá, ennek az lett a vége, hogy miután kinyitottam, egy kicsit még főztem, hogy sűrűsödjön, de legközelebb nem teszek. Én speciel mindig lecsó alapot csinálok, a fonnyasztott hagymába paradicsomot_ és paprikát teszek növény formában, abban van elég víz, csak most nem tudtam, mit tegyek. Egyébként a haver anyukája egyszer mondta, hogy főzi x ideig, utána lezárja, y idő múlva lazít a fedő lerögzítésén, és amikor beleesik a tető, vagyis megszűnik a nyomás belül, akkor van kész.
Ja a comb amúgy tökéletes lett... kis plusz lé van benne, kb. 50-55 percig főtt a legislegkisebb lángon, vastag lángelosztó felett.