Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!

Már egy-két hete olvasgatom a fórumot, de addig nem akartam regisztrálni mí­g meg nincs a vas.
Pénteken ülhettem rá életem első saját tulajdonú 50ccm feletti motorjára.
Mikor el kezdtem gondolkodni mi is legyen, leginkább 600ccm körül járt az agyam. Abból is a Hornet.
Az Öregem és a motoros haverjai azt mondták, hogy vegyek minél nagyobbat a nyomaték miatt.
Hirtelen a Bandit 1200-ra esett a választás, de erről lebeszéltek, miszerint nem előnyös a hűtésrendszere, meg egy idő után el kezdhet csörögni is.
Ezek után FZS 1000. Ez már jó döntésnek bizonyult, viszont árban nem ugyan az a kategória és gondolom sokan egyet értetek velem miszerint mindig a pénzből van a legkevesebb.
Ami árban jó lett volna az vagy öreg volt vagy sérült vagy sok kilométeres. Meg amikor a kereskedő azt mondta, hogy mivel első motor nem kéne erőltetni a 144LE-t meg amúgy sem tudom kimotorozni, úgyhogy úgy döntöttem, hogy egy FZ6S. Ha kicsinek bizonyul, akkor majdévek múlva lecserélem.
Kérlek Titeket, hogy erőssítsétek vagy cáfoljátok meg a döntésemet!
Ezzel a "rövid" monológgal szeretnék csatlakozni az itt úgymond összeszokot társasághoz.
És ha már írok, akkor lenne egy kérdésem. (Mivel kezdő vagyok motorok terén, nem ér fikázni.)
Bejáratós a bringa és azt mondták, hogy csak 5000-ig szabad húzatni.
Nekem 5000-nél elég zajosnak tűnik a motor. Nem mechanikus működési zaj hanem úgy hangos.
Ezek után felmerült a kérdés mi lesz 8-9 akár 10000-en? Ez teljesen normális? Ha igen, akkor betudom annak, hogy 10 éve autót vezetek és nincs hozzászokva a fülem ehhez a tartományhoz.

Üdv mindenkinek!
Köfi! Megpróbálom.
hali lum,
én meg válaszoltam.
örülök neki, h semmi komoly nem történt veled.
ott voltam a karmi zakónál (bár magát az eksönt nem láttam) és akkor mondták a pariék, h te is dolgoztál az optikai tuningon
nekem sem lett volna különösebb bajom, ha nem akad le a kipuff.
de lakadt és kimelte a hátsókereket, én meg máris vizszintben találtam magam az ülés fölött, még csapott kettőt a kormány, aztán bebicskázott az elsőkerék én meg egy elbaltázott tigrisbukfenc imitációval a jobb vállamon landoltam. egy fejenátfordulás, kis csuszi a betonon majd a fűben egy újabb bukfenc ismét a jobbvállon bemutatott kötelező gyakorlatként.
fölállás kicsi szédelgés egy villámgyors diagnozis a kulcscsonttörésről és már mentem is leállítani a bringát. röviden ez történt. az volt a rossz, h egyedül voltam fönt a pályán, elég sokat kellett várnom míg jött valaki.
szia rece, épp most írtam neked a másik topikban

én kanyarban előztem, és behúzódott az én ívemre akit előztem volna (legalábbis én így láttam, de mint kiderült, bőven nem volt olyan közel), én meg látva az igegn gyorsan közeledő kartársat, reflexszerűen besatuztam a fékkel, első kerék ki, én utána, csúszás.

a motor kormánya, tankja kapott, a többi apróság. én nagyon jól megúsztam 1-2 kisebb zúzódással, utána is alig fájt. a tiédhez képest laza zakó volt, illetve sikerült jól esnem, és simán csúszni a betonon, nem pattogtam át a rázóköveken meg ilyeneken szerencsére. malac.
a gőzborotva olyan erővel nyomja a vizet, hogy a legapróbb réseken és lyukakon is áthatol, ahol aztán nem tud eltávozni és jön a rozsdásodás.
a láncot meg végkép tilos borotvával mosni
hi lum,
rég "találkoztunk" itt.
hallom, h te is zakóztál az eringen.
részletek?
esetleg hozzászólás szám is jó.
meg sem próbálok két három hét anyagát átböngészni.
ja és gőzborotvával nem ajánlom a takarítást.
én gőzborotvázni szoktam, nekem is volt már ilyen dzsuvás, azzal szépen le lehet kapni. arra figyelj, h ne csapasd közelről, mert baszott erős a vízsugár, képes lekapni a matricát, elgörbíteni a hűtőlammelákat, meg a tömítéseknek meg ilyesmiknek sem tesz jót. tehát módjával..
Faterom külsősként dolgozott az RSZKK-nak. Akkoriban a Kékesi Pista bácsi volt ott a gondnok, sokat jártunk hozzá a lőtérre lövöldözni. Jó pár évvel ezelőtt...
szerintem a városhoz nem sok köze van hogy hol esett, kivéve ha tengerparti, mert az sós.
amig nem szárad rá addig slaggal ki lehet öbliteni, ha meg rászáradt akkor szivaccsal meg kell piszkálni. A dobba ne menjen viz, mert az nem tesz jót a motornak.
Na Gaga ezt sikálhatod mint a güzü!
A képen úgy látszik, hogy az egyik kipufogódob hosszabb mint a másik. Jól látom?
Császártöltés és Baja között esett.
Még az ülés alatti kesztyűtartóban is volt/van homok!
Lehet nem kellett volna 140-nel jönni?
Hol lehet venni ledes indexhez relét?
Gyorsabban villog mint a gyári azért kellene.
Köszönöm szépen azért kár érte!
Esetleg nem tudod hol vette és mennyiért?
Csak hogy képbe legyek,mert Yamahánál 190 000 ft.
Ha esetleg véletlenül látsz valahol egyet gondolj rám légyszi.
Köszi!
Nekem a "kopoltyúk" helyett praktikus zárható rekeszek voltak az Rf-emen.
Tároltam benne telcsit, brifkót, zsepit... Mondjuk kereshettem volna a telcsit
egy nagyobb zakó után az idomdarabokban
A teló állításánál a képen bejelöltre gondoltam, hogy férsz hozzá a kormánytól
Kicsit borsos az ekeidom ára neeem Dúzs Peti nem tudja kihozni kevesebből.
Jól néz ki így is, de még azzzzal tutibb lenne.
hol dobálta tele a jóvoltából?
Őket már megtaláltam még délelőtt! Akkor nem sikerült !
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Ma eláztunk, és mindenhol teledobálta magát a gép homokkal (a víz jóvoltából). Ti hogy szoktátok kimosni belőle a homokot?
Csapassam le egy kúton, vagy itthon slagoljam le?
het vege van, mit vartal?
Köszi a tippet,igaz el nem lehet őket érni, de ment most mail is!
Hi,

synaptx.hu/politech/html/yamah...

Itt szerintem talalsz ha felhivod oket. Ahogy elnezem kib... olcsok.
Sziasztok!

Abban kérem a segítségeteket, hogy most vásároltam magamnak egy fz 6-ot enyhén sérülten! 4000 km van benn, és valahogy úgy estek el vele, hogy minden burkolat megsérült! Minden működőképes, csak a műanyagokat kell lecserélni.
Viszont ezek beszerzésében a ti tapasztalatotok sokat segítene!
Ha van tipp a birtokotokban, kérem osszátok meg velem!

Üdv
Lehet, hogy hülyeség, de a kopoltyú sztem csak azért került rá, hogy a teljes idom tudjon hova "felfeküdni". Önmagában nem sok értelme van, legalábbis...

Sajnos full idom csak az FZ1-hez van, de eke van az FZ6-hoz és az FZ1-hez is.

Az SBK-ban fikázták a rúgóelőfeszítés/csillapítás asszimetrikus állítását, egyelőre ez van. FZ6-ban nincs, a GSR-ben meg talán csak az előfeszítést lehet állítani , jövőre igérik a GSR nagytestvérét: majd meglátjuk. Az biztos, szebb nem lesz ennél.
Beszéltem vele, átkábelezték, de még nem tudta kipróbálni. Tehát valószínű megmarad neki.
A kopoltyúnak szerintem semmi szerepe nincs, legfeljebb esztétikus, de ez nézőpont kérdése. Én 186 cm vagyok, szélvédelem szempontjából az FZS 600 is tudott ennyit. Alsó idomot természetesen lehet kapni a géphez, de olyan 90 E ft az ára, akkor már a teljes idom jobban megéri, ami elvileg ugyan 180 rugó, de "egyes törzsvásárlók" megkapják JÓVAL olcsóbban is. Az első futóműnél nem értem, konkrétan mire gondolsz. A rugó előfeszitést lehet állitani, vmint az egyik oldalon a húzófokozati , másik oldalon a nyomófokozati csillapitást. Én nem nyúltam hozzá, de nekem talán egy kicsit túl kemény. Viszont amit meg kell emliteni, a kormány is és a lábtartók is gumiágyazásban vannak, a rezonancia miatt gondolom. Hidd el ez a gép úgy jó ahogy van. Mikor este iszom a sörömet a garázsban, szivesen pihentetem rajta a szememet. Ha vmire kiváncsi vagy, nyugodtan kérdezz, ha tudok válaszolok, bár még csak 4 E km-nyi tapasztalatom van.
Az ülés alatt a gyári szerszámkészleten kivül még elfér 1 doboz cigi, de a gyufa már nem. Ha csak bemegyek a városba, (cigi, brifkó, telefon) már kell a tanktáska. Izzókészletről és elsősegélycsomagról ne is beszéljünk. Na de ez csak apróság, az élvezet kárpótol mindenért.