Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ugy is mondhatnám,hogy válság van
nalátod
ezek szerint mán nem.
Isteni volt ez a 2 nap motorozás
miért hirdetem
volt jelentkező a motorodra már?
nem értem. a gyári 2,2 elöl, 2,5 hátul.
én ma is motoroztam egy jót
A gyár hazudik.
2,2 / 2,5
Sráácok!

Szép napunk van, ugye? :-)

Ellenőrizni akartam a guminyomást a motoron, és a lengővillán írtatakat vettem alapul, de én sokallom 90kg feletti súly esetén hátul a majdnem 3 bar-os nyomást. Mit gondoltok, kell neki ennyi? Állítólag gumi függvénye is, plusz mivel nincs olyan nagy meleg, a gumi is kevésbé tágul, szerintem ha 3 bar lenne is az ideális, kevesebbett kellene bele tolni ilyen időkben, nem?
Köszi!
A fogyasztás, az ugye kézfüggő..., én mikor elhoztam a gépet, akkor olyan 4,5l/100km volt..., de ez elég apás vezetés mellet!
Amúgy átlagosan olyan 6-6,5l/100km-el elvisz a gép és itt már elég kellemes élményeket nyújt majd országúton.
Az utazótempó az olyan 115-120km/h óra körül van, szóval viszonylag átlagos 600-as-okhoz képest is.
A vége gyári adatok alapján olyan 225km/h körül van..., habár ezt túraplexivel+90kiló körüli súlyommal nem igen éri el szerintem, habár olyan 180körül még elég virgonc a járgány!
Én 10W40-est raktam bele, ez szerintem pont megfelelő, kisebb viszkozitásút nem érdemes bele rakni (elég hamar megeszi sajna). Én mindenképpen Castrol-t javaslok...., de nekem most Chelloil van benne. 2,5 liter megy bele..., ami igencsak kevés, mondjuk egy Hornet olajigényéhez képest.
A szokásos 5-6000km útán irdomos olajat cserélni. A levegőszűrőt elég 10000 után is!
Figyu, a gépről még pár kérdés: fogyasztás, utazótempó, top szpíd? Milyen olajat használsz bele és hány ezrenként kell cserélni?
Hühh de boldog vagyok, hű de boldog vagyok....(motorozás szempontjából jobb helyre nem is születhettem volna...., szerpentin a szerpentin hátán):)
Ki van vonatva....., depis lettem!:(
Jah...., az adásvételit meg ahogy írtam próbáld mondjuk apud nevére íratni(ha van nagy A-ás jogsia)..., neki fele annyiba se lesz a negyedévese! Ha nincs A-ás jogsija a környezetben senkinek, akkor viszont saját névre, mert baleset esetén nem fizet majd a biztosító!(amúgy engedik megkötni a biztosítást..., ez az év vicce)
Jah meg látom gumi kell rá...., a legjobb amit túrázásra is meg egy kis aszfaltmasszírozásra is jó: Metzeler Roadtec Z6
Azt hiszem kitolom a vasat a napra melegedni,délután meg go !
Sziasztok.
Ahogy azt előttem írták, amit szeretnék megjegyezni:
- Eredeti forgalmi engedély!
- Forgalomból kivonatásról egy hivatalos papír, melyet Olaszban állítottak ki. Pontos neve:PRA és hologrammal van ellátva!
- Adásvételi szerződés(megjegyzem gagyira is ki lehet tölteni, az átíratási díj elkerülése végett)
Külföldi forgalmi engedély, Adásvételi szerződés ami jó ha két nyelvű (ahogy NG77 is mondta jobb ha a külföldi tulaj és te vagy rajta, nincs köztes ember). És ha megvannak akkor a motor papírjai is az megnyugtató.(szervízfüzetre me ilyesmikre gondolok)
Szia!
Előszöris gratula a motorodhoz ! Jól választottál!
Viszont ha lessz egy perced töltsd ki az adatlapot mert nem tudjuk kivel beszélünk. Ez a "beugró"
Üdv.
Sziasztok!

A minap boldog tulaja lettem egy 98-as 600 Fazernek. Amennyire időm engedi, megpróbálok bekapcsolódni a társaságba. Egy kérdéssel kezdeném:

Tud-e valaki elfogadható áron bukócsövet a gépre? Nézegettem webáruházakban, de egy kicsit ellenkezik az elveimmel, hogy 20-30-ezres áron vegyek két vasdarabot.

Üdv,
Ádám

ui. hamarosan küldök pár képet is a gépről
Köszi.

Még annyit szeretnék, hogy a motorral milyen papírokat kell kapnom amikor megveszem?

Üdv.
Én meg a déli parton lakom... itt is motoros idő van egész hétvégén.
Bár itt nincs annyi kanyar mint északon ott Csesznek környékén, azt kifejezetten imádom.
Szeretettel várlak benneteket!Ha jöttök mindenképp álljatok meg a Hangulat vendéglőnél egy ízletes,finom ebédre!Megfőzőm nektek a legjobb balatoni halászlét!
-EU országból hozott motorról beszélünk!
KPM: Van egy egyedi műszaki vizsga, eredetiségvizsga, munkadíj(összesen: 44.160ft- ez mindegy milyen, és hány cm3 motor, ez a díj fix)-ez 2010-ben volt, most nem tudom pontosan mennyi, de egy telefon a KPM-nek és megmondják.

VÁM: Regisztrációs adó. Van egy kalkulátor, azzal ki tudod számítani. Minél fiatalabb, és nagyobb a cm3 annál több rá a díj.amúgy 180.000ft-ról indul motoroknál (saját esetem: 2005évj-600cm3= 93.000ft)-minden hónapban csökken!

OKMÁNYIRODA: Törzskönyv díja, forgalmi eng. díja(6000+6000=12.000ft) Rendszám és rá a matrica (5.500+850=6350ft) amennyiben te vagy az adás-vételin a vevő, a kinti tulaj pedig az eladó, akkor megúszod az illeték díjat(18/24 ft cm3)ha nem fizetned kell!
Baszki ha tudnád mennyire irigyellek hogy ott lax... A legkedvesebb hely számomra a balcsin. Úgyhogy ha tettszik ha nem meg fogunk látogatni. valszeg nem holnap mert a napsütés nem lesz hosszú életű de tavasszal mindenféleképpen! Nézd csak...
ma jártam arra fele
Hát ha lejöttök balaton felé akkor én is elmegyek veletek.