Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

amerikába jöttem című eddie murphy film megvan?

- "ha keményen dolgozok, néhány év múlva akár krumplit is süthetek!"
Amerikába nagyon egyszerű angolt beszélnek. Kifejezetten jól megérik a mi dialektusunkat. Angol természetesen tudni kell, de 3 hónap alatt fel lehet szedni (én is így tettem). Nekem amerikai főnököm van, itt ül velem szemben. Ő is azt mondta, odakint egyszerű az angol. Nem használnak sok igeidőt. Múlt, jelen, jövő. Kábé ennyi. Szenvedőt eddig ha 4x hallottam a szájából. Ami kell az a szókincs.
ennyi. nem rakétatudomány.
Az alapvető gond a nyelvoktatásunkkal van. amíg ilyen szinten tanítanak az iskolákban, hiába megy ki valaki szinte semmit nem ért...
Ez az én véleményem.
Amúgy freepeti, kacérkodsz a gondolattal, hogy kint maradj?
És mennyibe kerülnek kint a vasak?
Micsoda igazság Magyar virtussal lehet dolármilliomos, még sikersztori is és holywoodban is megfilmesítenek, mint mosogatóból lett, kemény munkával felépített birodalmi diktátort Ellenben egy amcsiba született ember mon., hááát, na az a tragikomédia
rossz helyre születtünk...
bár ha ott lett volna a gyerekkorunk, nem lenne (most) annyi gógyink, hogy sokra vigyük. LOL
Nekem is volt ilyen,kiszárad,semmi extra tennivaló!
tanács kell:

tegnap eláztam én is és a motorom is.
Ma reggel gyorsan lemostam, éppen csak annyira, hogy vállalható legyen a külseje.

30 perccel később már repesztettem munkahelyem felé, s arra lettem figyelmes, hogy minden egyes váltásnál, akár fel, akár le, ha behúzom a kuplungot felvillan az üres jelző a műszerfalon........

Mire megérkeztem, úgy tűnt, hogy megjavult. Már nem csinálta.
Egy érintkező beázásra gyanakszom, ami kiszáradhatott mire beértem.
Szerintetek:
- tulajdonítsak neki nagy jelentőséget?
- hol és mit kell megkenni
- mivel kell megkenni, befújni, hogy biztosítsam a vízállóságot

ps.: eddig ilyen nem volt, mert ha lemostam a motort, általában 1 teljes napot állt.
Én is voltam már kint. Pocsékoló(6 ezres kocsik-klima a kutyaólban is) lusta népség.
Elég egyszerü észjárás(a több generációs fűvezés meglátszik!) akinek van egy kis sütnivalója,na azok a milliomosok!Dollárban!
Mert ők megteheti.
Amúgy sok embertől hallom pont ezért, hogy ő majd így meg úgy elmegy és majd ott él meg.....
Csak mikor rájön, hogy mérnökként, közgazdázsként meg egyéb másként csak mosogatásra, csirkepucolásra, meg gyorséterembe felszolgálónak veszik majd fel akkor egyből összemegy az arc.
Ott sajnos egy átlag amerikaitól is sokkal jobb angol kell, mondják, hogy ott egy ember csak 3-4 igeidőt használ..., nah jah az utcaseprő igen, de egy mérnök, orvos már ott is más tészta.
Hja ott fényes dél van mi? Itt meg zuhog.
A legjobb a gyári papír. Le kell venni a benzintankot hidastol, meg az oldal takarókat. A rögzítő pöckök törhetnek. A takaró gumilap füleire meg vigyázz le ne szakítsd. Más gond nincs.
nah hol vagytok
jah lehet igy mondani, legek országa, itt is van csöves, ezt pedig nem értem,amikor itt egy konyhai mosodás 2szer annyit keres mint otthon én mérnökként
Kicsit más a lépték, meg a távolságok

Egyébként Amerika a legek országa, vagy nem? Minden nagyobb ott mint nálunk, hát a motorok ne lennének?
tegnap nézegettem fényképezőt stb,,, mondjak, hogy a mellettünk lévő államban adót se kell fizetni...úgy olcsóbb
húú de megörültem neki!
kérdezem:hány km er?
válasz: cirka 5000
nah mondom ennyit erről
Mondjuk ezzel vannak páran így a nyugati országokban. Hollandiában pl. holland ember(ha lehet ilyet egyáltalán mondani), nem is dolgozik.
durván köbcenti mániákusok mindenből a nagyot szeretik,
az biztos,hogy okos emberből,meg aki dolgozik is, abból hiány van
én csak látogatóba vagyok.
szerintem elég alulképzettek, és dolgozni se szeretnek
Amúgy mi van mérnökhiány van az USA-ban, vagy kiküldetés, vagy csak viálgot akarsz látni?
rengetek motor volt itt, meg qvad, csopper, kross, minden stílus
áá dehogy
Tiszta Red Barom Csak motorokkal
s mondcsak, kolbászból van a kerítés?
autok se szarok, nagy részük Truck okkal jár, 3-6000es benzines motorral,,,
a motorosok nagy része, kb80% csoppörös
az új z1000 ebbe a két színben ütős