ami nem hátrány ha megkell állni
A Banditot egy Hornet 600-ra cseréltem le, ami szintén majd 100 lovas, ott is meglepődtem amikor először megtéptem neki rendesen. Szóval dinamikában szerintem már a Fazer is előrelépés lesz az SV-hez képest, nem is kicsit. Azért az egy R6-os blokk, csak régebbi. Viszont futóműben nem lesz nagy előrelépés, de egy kicsit igen (pl. a fékeit egy kis alakítással egész jóvá lehet tenni). Egyetértek Brutus-szal, az FZ1 a 140 LE-vel és azzal a futóművel komoly gép. Ne érts félre, nem a motoros tudásodat akarom ezzel minősíteni, mert nincs rálátásom erre. Ha kellő önuralommal és türelemmel rendelkezel, akkor fel fogsz nőni a feladathoz. Csak számolj azzal, ha nagyon komoly motorerővel és a futóművel rendelkező gépet veszel ezek a motorjaid után, nagyon könnyen fog kellemetlen helyzetbe hozni, főleg ha nem ideálisak a körülmények. De a döntés a tiéd!
Igen, igazad van a fenntartási költségekkel.
A fokozatossággal is többnyire egyetértek, de azt gondolom, hogy az önmérséklet dönti el a túlélési esélyünket (persze a tőlünk független körülményeket leszámítva) nem az, hogy minden lépcsőt végigjárva, minden szintet kimotorozzunk. Ha nincs önmérsékletem akkor a 600-as is sok. Ha van önkontrolom és egy bizonyos vezetési rutin -úgy gondolom 3 év SV650 erre azért már elég- akkor az 1000-s se hordoz több veszélyt. Szerintem a legtöbbünknek megvan a képessége az 1000-es biztonságos terelgetéséhez, messze a motor határaitól, és ugyanígy a legtöbbünknek sose lesz meg a képessége a 600-as kimotorzására.
A kérdés az, hogy egy 600-ast akarok 70%-ban kimotorozni vagy egy 1000-est 50%-ban