Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ááááhhhh....!!!
Szerelői pályafutásom kezdete 30 évvel ezelőtt.😺
Hogy mik kerülnek elő, és milyen lyukak vannak az oldalán....

https://www.facebook.com/marketplace/item/1739503833305942/
"Horvát autópálya unalmas, randa, drága"
Ezért járunk szlovénon át az Isztria olasz oldalára... kb. 5 éve nem jártam horvát pályán, sztem veled utoljára.
"sehol nincs járda, kosz van mindenfelé"
Ezért járunk az Isztria olasz oldalára, az sokkal rendezettebb (de egyébként nekem semmi bajom nincs a közép Dalmáciával se)
"Ausztria meg szebb a hegyekben, nincs olyan meleg"
Ausztriában tényleg több a hegy - de sokkal kevesebb a tenger, és nyáron mi ezért megyünk - említettem már? - az Isztria olasz oldalára 😃
Az osztrákok kúltúráját inkább ne emlegessük, lenéző arrogáns parasztok... gondolom, főleg velünk. Ennek ellenére megyünk néha, inkább késő ősszel-tavasszal. nyaralni tenger, horvát (legközelebb-legolcsóbb), időnként olasz.
Horvát autópálya unalmas, randa, drága, köves a vízpart, sós a víz, sehol nincs járda, kosz van mindenfelé, Balaton sokkal rendezettebb, közelebb van, magyarul beszélnek, édes víz Ausztria meg szebb a hegyekben, nincs olyan meleg, kultúráltabb sokkal mint Horvátország. Szállás árakban böngészni kell vannak olcsók itt is ott is.
Szerintem a balaton sokkal putribb, tömeg, az osztrákok meg egyre köcsögebbek, eddig csak simán buzik voltak 😁
mi bajod az adriával? telefon, öv nem érint, még egy sört is meg lehet inni, meg a bírság is csak a leírnak a fele, ha azonnal kicsöngeted... gyorshajtani meg nem muszáj...
Osztrákoknál ráadásul a tenger is elég hideg 😁 a szállás árak meg az egekben... ha már osztrák, akkor inkább északolasz.
Már nem nagyon megyünk Horvátokhoz valójában elég putri hely. A tenger az szép, meg az óvárosok ami mindehol ugyanolyan a többi az balkán. Annak jó aki szokott hajókázni. Meg van egy-két jó motoros útvonal. Nyaralni inkább Balaton vagy Ausztria most oda megyünk.
Néztem már nemrég, de szerintem annyiban lesz amiért már jobbat is lehet venni.
A gumiknak a hangja. Villanyból (nekem) nincs meg az erős autó élmény, hiába megy jobban mint egy benzines.
Ami durva, hogy odakint nincs 840 a klasszikus verzió
pont a minap jött szembe a kereskedőt tarháló hirdetésük. Csodálom, hogy nem előbb hozták be indiából
A gumi teljesen független a motor életkorától. Ugyan azt a gumit tudod venni használt meg új motorra is és ugyan azt nyújtja. Kopó dolog ami kell mindegy mivel mész...
.... de az említett országok egyikében sem élünk, csak mondom 😁
Azért, mert valami hülyeség, nem kell feltétlenül átvennünk 😬
Volt nálam többször céges Cupra Born... azért, na. És az még messze nem a legjobb
De mennyit buknának jövedékin
Az azért jó, mert az emelés után lett 16 290 bruttó a hivatalos ár. Az NKH-nál annyi is, azu, hogy a válllakozók mennyit tezsnek rá (hogy éri meg...), az más
Spanyolország, Hollandia, Belgium, Portugália és Finnországban az első egy (néhol két) periódus után évente van műszaki vizsga. CSak mondom
Én használtakat lövök 20-25-ért attól függően mennyire jó. Ott inkább a szerelés fáj :(
Nem tudom milyen zümmögés vagy nyöszögés.. az enyémnek például semmi hangja nincs, kivéve 30 alatt a kötelező hanggenerátort, amit az eu kitalált. Egyébként ki akartam kötni, mert idegesít, de rájöttem hogy hasznos, mert a parkolóban mindig elém szédelegnek 😁

Feleslegesen erős autó? néha jól esik, ez a lényeg nem?
Nem a teljesítményére gondolok (az nem érdekelt) csak a viccesen zümmögő és időnként nyüszögő hangú menésre. A másiknak 500Le-s Model3 van, azzal is mentem már. (szerintem tök feleslegesen baromi erős, nem igazán látom értelmét)
A még másabbiknak meg dácsia spring van, az meg fullbéna. Van még egy lífes csávó is, de azét nem vezettem, mert egy gyökér.
Biztos csak üresben volt a váltó.😸
Pedig ezek a kicsik megállnak 200 lóerő körül, már a 300 lóerő sokkal jobban érezhető, az 500 meg teljesen más dimenzió.
Már induláskor is jobban gyorsul a nagyobb, de igazán 100-150 közt feltűnő.
Azt nem értem, miért nem indult el... hiszen ezek több kN tolóerőt tudnak, ami tonnáknak felel meg... ehhez képest két keréken állt szépen helyben