de hogy elolvastam 10 cikket a témáról, és abból 12 mást írt, az is biztos
amit nagyjából egységesen kihámoztam belőlük, és alkalmaztam eddig:
hogy baxnák meg a Zannyukat, de a legnagyobb lehúzás eredetvizsga 20e
Fülig ért a szám végig.
Nem bántam meg,sztem jól elleszünk mi ketten.
"-motort fölbakoltam emelőkre, részben azért is, mert "élével" kevesebb helyet foglal a garázsba, mint sztenderen megdöntve
-teletankoltam
-akksit kiszedtem, bár nem igazán a csepptöltés miatt, tavasszal valószínűleg kap másikat, ez a mostani már kilehelte a lelkét."
Ez eddig teljesen rendben van.
-Olajcsere szezon végén, vagy következő elején?------mindig az elején cserélek (ha többet mentem vele mint 2-3e km, ha nem akkor marad még egy szezont ha tudom hogy az sem nagyon lesz több. Persze tudom a szabályt, de én ilyen igénytelen vagyok
-Láncot befújtam utolsó használat után, láncmosás most, vagy majd jövőre szezon előtt, és újrakenés?---nem szoktam láncot mosni, és nem a kardán miatt. Ha nagyon retyós és ronda a lánc akkor (kb. évente egyszer egy gázolajos ronggyal át szoktam törölni és ennyi (spré persze megy rá rendszeresen, az fontos)
Motor lemosása csak esztétikai kérdés a téli álom alatt?----általában le szoktam mosni mert attól valahogy jobban érzem magam de előfordul hogy nem. Van egy Louisos motortakaró ponyvám is de eddig csak egyszer volt a motoron, az is olyan régen hogy még a képet sem találom róla.
-Benzincsapot elzárni vagy ne? -------miért ne zárnám el?
-Ilyet is olvastam, hogy a karbik úszóházát engedjem le (ha máshogy nem, elzárt csapnál járassam ki belőlük).----az jó ha leengeded mert akkor a genya nem tud kirakódni a benzinből. Ha eszembe jut akkor én is le szoktam, elzárt csapnál nem fogynak ki teljesen így az nem annyira hasznos.
-Időszakonkénti beindítást inkább ellenjavallták, mondván, hogy úgysem igazán tud üzemmelegre melegedni, hidegen járva meg csak fölöslegesen kopik.-----télen is szokott lenni jobb idő (főleg mostanában) amikor már hiányzik a hangja és ilyenkor kitolom a garázs elé és beindítom, hadd járjon 10-15 percig (addig felmelegszik, az is megesett már ha száraz volt az út akkor mentem is vele pár km-t, bár mivel jelenleg 4 motor van itthon ez nem annyira egyszerű mindegyikkel) viszont ha leengedtem az úszóházakat akkor hagyni szoktam.
Még annyit hogy a motor mellett mászkálva a garázsban néha meg szoktam húzni a fék és kuplungkart, rálépek a fékre és van hogy ráülve megnyomkodom az első-hátsó telókat mert egyrészt jól esik és emlékeztet a képen láthatóra, másrészt kicsit mozognak a szimeringek és a gumi tömítések.
Ha nincs túl hideg a garázsban (*de általában sajnos az van, de már nem sokáig
*Eljött az idő hogy végre van lé jövőre rendbe tenni a garázst szigeteléssel, fűtéssel és igényes belsővel (bár ~1,2M lesz úgy hogy a nagyobb részét én csinálom