Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igen, belevágják.
Fasza lesz Unalmas idődben átmész rajta 2-3 szín betonfestékkel "őszi levél" kombónak és az is irigykedni fog akinek nincs is udvara
Dilatáció? Fel lesz vágva?
Még nincs teljesen kész, holnap végeznek vele.
Sanyám nekem nem kitartani kell, hanem kifizetni.
Már feszegetik a macskaajtót és ki akarnak törni. (de este 8-ig maradnak, akkor már macskalépésálló lesz a felület)
A nejem szintén be van zárva, mivel a bejárat előtt is köt a beton. Raktak ki 3 padlót amin ki lehet menni, de a nejemet ismerve érdekes lesz az esti műszakba indulás.
Hú basszus! Ez qrva nagy munka. Térkőminta tök jó megoldás. Rakj fel róla képet ha teljesen kész lesz. Akkor kitartást hozzá!
Persze van annyiért is, aztán mikor elszámolás van, akkor kiderül hogy mégsem annyi. Tavaly kértem 5 helyről árajánlatot, ekkora felületre itt 7-10e ft/m2 volt a munkadíj. (fél áfásan)
De most nyáron csinálták épp a szomszédban 90m2-t, 8500Ft/m2 volt csak a munkadíj.
Fűnyírni való még így is több maradt, mint neked otthon. (ezeken a részeken eddig sem sok fű volt)
A macskákat bezártam én is a macskahotelbe, -eltorlaszoltam a macskaajtót- jelenleg is ott vannak.
lehet, nem nő ki közte a fű, mint nálam a térkőnél!
10e térkő lerakás munkadíj? Kíváncsiságból rákerestem, még pestieket is találtam ennek feléért igen, földmunkástól-mindenestől. de biztos te is utána néztél...
Ja látom megy bele a térkő minta, ügyes
És melyik részen lesznek a focikapuk?
Sok felület lesz ez, de tudsz spórolni is, pl. eladhatod a fűnyírót
Nem aprózod el a betonozást én mikor aljzat kiegyenlítőztem a teraszt, előtte becsuktam a két macsekot az előszobába, az okos kutyát meg az előkertbe biztos mind átgyalogolt volna rajta
A térkő qrvadrága. https://www.koviko.hu/terko-arak/ +kiszállítás.
Földmunka (mert 20-25 centit ki kell szedni a rétegrendhez, ezt el is kell szállítani, ha helyben nincs hova elteríteni), szegélyek betonba ágyazása, betonréteg (van ahol ezt elhagyják de nem ajánlott, viszont akkor még vastagabb murvaréteg kell) murvaréteg, gyöngykavics réteg, térkő (általában sok vágott hulladékkal), kvarchomok a fugák közé.
Ennyi az anyag, és a munkadíj még 8-10e Ft/m2. (mit is írtam, 4M Ft 300m2-re? Ja, az haveri alapon nekem lenne, részben "megmaradt" anyaggal)

A geotextiles-murvás verzióból pár 100m2 már itt él nálam a nem igazán járt kerti felületeken, nagyon szép, de használni, közlekedni elég kényelmetlen rajta. (salakos kocsibejárónk is volt egy időben, utána lett a két nyomsávos beton bejáró megcsinálva a képen, mer csak a baj volt vele)
A végleges megoldás sajnos csak ez.
Azt hittem a térkő olcsóbb... Esetleg körbe szegély alulra geotex fólia rá fehér murva?
Ez az egy kanyar beton így az árlista alapján, kiszállítva 220e Ft. Ha ez mellé jön még három (négy?) ...... alá a finom murva, ami két kanyarban 15m3 (52e Ft/kanyar) és volt itt még nekem is egy fél teherautónyi, amit szintén elhasználtak. Mivel az egészhez nem lesz elég a meglévő fiberszál (rendes helyről venni -mint linkeltem- baromi drága, ez meg nem onnan volt) többihez kell vasháló. Meg némi faanyag is (20-30e Ft) és + a munkadíj.
Drága? Qrvára.
Az össz. költségvetés erre az egészre 2-2,2M Ft. Ugyanez térkövezve 4M. (annak csak a munkadíja lenne 2M)
Ez kb. 70m2-re volt elég, de a terasz (mivel már betonozott volt) csak 5-8 centis réteget kapott. (a garázs előtti rész 10-12 cm, és a többi is nagyobb részben annyi lesz)
Az össz. terület ~300-320m2.
Az több mint fél milla...
Ha 7m3 ennyire volt elég és látva mekkora terület van körbezsaluzva, fordul még párat az a mixer.
Ez most egy mixer volt, jön holnap ás holnap után még három. (négy?)
Hát benne van a beton és forog körben a dobja, aztán meg idejön vele és a közel 40 tonnájával konkrétan széttapossa a bejárót. (a képen épp borogatják bele a fíberszálakat: http://www.internetepitoanyag....)
Ami itt van a szállítólevélen: (összeg nincs rajta)
-recept elnevezés: C16/20-X0V-16-F3
-mennyiség: 7.00 m3, 16,44 tonna
-meg egy csomó műszaki paraméter (lefényképezném, de alig látszik a papíron a szöveg)
Ez pedig a 1023-as az árlistában, + szállítás a 11-15km tétel szerint. (innen hozták)
http://www.betonplusz.hu/trans...
Szép lesz nagyon! Mixer kocsi hogy működik? Mennyit tud hozni milyen árban?
Qrva macska simán átgyalogolt a kőműves mögött a már lehúzott betonon.
Ha valóban 94-es hatszáz,akkor az a 4Jh-blokk lesz,Keihin karbikkal,ahogy Ábrus is írja.Az 98-lovas volt,a forgalmi bejegyzést ne vedd készpénznek,Nekem is 62Kw volt az ötszáz forgalmijában,mikor gyárilag 70-lovas.