Yamaha Virago

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igazad van, kep alapjan azert a vegeredmeny nem rossz egyaltalan.
Ugyanakkor kep alapjan az enyem is szep, de pl. a legszurohaz konverziora nem vagyok buszke, mert epoxy-val van korbeepitve a szivocso, illetve a legbeomlo konyokok vege is szike nyomat viseli. Sajnos szerszamozottsag, anyag es egyebek hijan erre futotta.
Istvan, aki tudja, mi van a kulisszak mogott biztos maskepp latja, mint mi, kulso szemlelok, messzirol :)
Nekem nem tűnik csapnivaló munkának. Nekem úgy tűnik, hogy mindent beleadtatok amit (ott és akkor) lehetett. Lerí róluk a szerelem, amivel hozzányúltatok. És biztos vagyok benne, hogy büszkén feszítettél is rajtuk, mert levetted mások elismerő és irigykedő pillantásait. Amit ezektől az évektől és a motoroktól kaptál, az pedig a tapasztalat, + a tudás - ahogy jól látod - és ezért megint csak elismerés és irigykedés jár. Mert ezek megmaradnak, amíg csak élsz. Én a magam részéről gratulálok! + Elismeréssel adózok. + Irigykedek.
Engem nem kell gyözködni, én az épülöfélben lévö motorjaimnál eredeti állapotra igyekszek mindent visszaállítani, ritka kivételekkel. "Túl sokat tudok" ahhoz, hogy én ilyen barkácsolásba belegabalyodjak. Már kinöttem belöle. ;)
A 90-es években mégfelültem én is a "toljuk talpal a szelet" kihívásra. Neki is estem az öcsémmel a yamaha kis igáslovának, és került lá széles tank, fényes -króm sárvédö, "T"- kormány-gázcsöböl. Kézzel var ülés, magunk tervezte és szegecselte nyeregtáskák, olajhordóból vagy bojlerböl kivágott, kézzel kalapált hajlított oldaltakarások, megszélesített pannonia sárvédö hátra, HD sültös fényszoró elöre. Elöretolt lábtartó, kardántengelyböl vágott kipufodó dob, meg minden is kipolirozva... Nyilván a velük párhuzamosan restaurált motorok is hatással voltak a tervekre..., de végén minden vissza lett alakítva, és úgy lett eladva...
Innen 20-25 évet visszanézve, csapnivaló munka volt, de sokat tanultam belöle, meg ugye, akkor kicsit más körülmények voltak még. Èppen kezte csak átvenni a terepet a keleti ócskaságoktól a nyugatról behordott japán motorok, úgy nem igazán volt meg a háttere az alkatrészellátottságnak, kiegészítöknek, hozzáértésnek..., de gondolom ezt itt sokan ismerik, és nyitott ajtókat döngetek. ;)
Nagyszeru. Nem listazta a honlapjuk, csak a meregdraga TSK-t.
Blackiex a Road Riderben volt a polcon LS- 078 cikszamú 4Ride kuplung bowden ... Mégegyszer köszönöm !
Köszönöm szépen !
Ha csak bowdent cserélsz, nem kell állítgatni semmit a karnál levő menetes lószaron kívül.

Visszatekered tövig a kuplungkarnál a bowdenfeszítőt, alul beakasztod a blokknál a bowden alsó végét. A bowden elvezeted a helyén a karig, beakasztod a karba, majd pediglen a héját teszed a helyére az állítható feszítőbe. Állítasz egy 1-2mm-es holtjátékot a karnál és kész.
Blackiex, legyél szíves pár mondatban írd majd le, mire figyeljek a csere után a bowden beállításával, hogy a legcélszerűbb ... Előre is köszönöm !
Azt tudom, ismerős a villafelújító szettre vár 10 munkanap óta.
Köszönöm, sajnos a Road Rider 5-7 nap, legalábbis ez szerepel a weboldalukon ...
Keresel egy autósboltot, akik az Intercars-tól rendelnek (sok olyan van) és ott tudnak adni.
4Ride márka, SYXV750 (vagy LS-078) a cikkszám. Nyilván nekik is rendelni kell, de jellemzően 2-3 nap, nem egy hét.
Sziasztok , elszakadt a kuplung bowden ( 1995 évjáratú XV 1100 ) , sürgősen kellene ... Road Rider , eBay legalább egy hét. Nincs valakinek feleslegben, szívesen megvásárolnám ... Köszönöm !
Ezen inkább sírnék, ha szabad. Mondjuk nekem igen alacsony az idióta-toleranciám, a mindenből kényszeresen kaférészert/brat-et/bobbert faragókat inkább nagy ívben elkerülöm, mielőtt konfrontáció lenne belőle.
Már a németek sem olyan precizek, mint régen...

Azon szoktam még jókat mosolyogni, mikor egy-egy nagy IKON motorkerékpárban úgy lehelnek újra lelket, hogy építenek bele egy szép lég-olaj hütéses Suzuki GSX-R 1100 blokkot...
Ahogy mondod! 😀
Úgy látta, hogy a Suzuki jobban tartja az árát, így hát leszedte az oldalsó dobozt, meg mindent amin Yamaha felirat van. Egy próbát megér! 😆😆
...aki nemdohanyzo nyugdijas doktorno es csak unnepnapokon hasznalta :)
A lényeg, hogy "jappán"!
Ki tud különbséget tenni a sok vágottszemű között! Nem igaz? 😅😅😅
Még szebb, ha a leírásban benne van, hogy első tulajtól ...
Ez egy igen ritka Suzuki, Hamamatsuban is kerekednenek a szemek :D
😂
Ez a GERMALEX.
https://germalex.hu/
Tényleg közel van. De a postáznak is. 🙂
Hja kerem, aki kozel lakik a KTT-hez... :)
Tőlem mehetünk, szombat, és vasárnap is. Anti nem tud jönni Miklós Németországban van.
Addig még kitaláljuk, hogy merre, meg hátha még valaki csatlakozna... 🙂
Dolgozni úgy is lehet, hogy leteljen a műszak, vagy ha tudom mit kel csinálni, néhány óra alatt kész a munka. Ez utóbbiért ezer köszönet, immár sokadjára.
Turot, a munkat te vegezted.