Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia. Végül is tegnap beindítottam az olaj leengedés miatt. Kicsit melegítettem. Rányomtam az indexkapcsolót és villogott bal első. Jobbra ott villogott mindkettő. Lekapcsoltam felkapcsoltam többször és most csak gyújtáson is villog. Lehet egy ideje nem volt használva.
Az ülés alatt van, 41R-71 van ráírva. Esetleg 47G-41.

Kapcsrajzon látszanak a főbb tápvonalak, amik egyes biztosítétkoktól jönnek. Ingition a gyújtásé, Tail a hátsó lámpáé, Signal a jelzőberendezéseké, Head a fényszóróé. Ezeknek mind más a színük, a Signalé barna. Eredetileg azon van az irányjelző.
Az irányjelző reléből meg egy barna-fehér megy a kormányon levő kapcsolóhoz, ahonnan vagy balra, vagy jobbra megy a szaggatott jel.
A rendszámot elvileg megoldják. Az index visszakötésről tudnál bővebb infót mit hová kössek? Mondjuk jól szét lesz szedve akkor többet látok. A relét sem találom hirtelen.
Akkor:
- kendácsolt a rendszámtartó
- ha nincs furat, akkor csinálni kell, csak a német piacoson volt plasztik toldás
- irányjelzőt vissza kell kötni a barna SIGNAL tápvonalra

...esetleg olyan helyre vinni, ahol nem szopatnak ilyen marhaságokkal?
Köszönöm a képeket és a segítséget.
Hát ez nem jó hír. Nem ilyen a rendszámtábla tartó konzol. Sárvédöről hiányoznak a furatok. Index nem megy.
Az index gyújtáson is kéne hogy menjen.
Sziasztok! Kellene egy kis segítség! Vissza kell alakítanom egy 1992-s XV 1100-t műszaki vizsga miatt. Kormány ami más van rajta és a hátsó lámpa. A kormányt még megoldható egyszerűen, de a hátsó lámpa kicsit furcsa. Ami most van rajta annak a rendszámtartó felfelé áll és a rendszámtábla megvilágítás is. Az eredetileg lefelé van. Azt a részt meg tudnátok nekem mutatni hogyan is van az ott felrakva? Milyen konzolon van a rendszámtáblának és hol van felfogatva? Ezt nagyon megköszönném, mivel a manuálban sajnos ez nincs. Illetve lenne olyan kérdésem, hogy az index csak működő motornál villog, vagy gyujtáson is kellene? Minden lámpa működik csak index nem. Van egy fekete műanyag is a sárvédőre, de hová lehet azt fogatni egyáltalán nem látom. Mint egy toldás. De lehet az ülés alatti részre csatlakozik a sárvédőhöz. Le is kellene szednem a hátsót valahogy mert át akarják festetni. Köszönöm.
Oké.Köszi!
Szintig. A motort egyenesen tartva (tahát nem oldalsztenderen dőlve) a betöltőablak pereméig. Ne foglalkozz a decikkel.
Sziasztok!Az a kérdésem,hogy a hátsó szöghajtásba mennyi olajat kell önteni? A leirás 0.2litert mond,de én csak kb 0.15öt tudtam mindig beletenni.
Egy egesz teli allas utan elofordulhat, nem kell megijedni ettol ;)
Szuper, köszönöm a gyors választ :)
Akkor eszerint "üzemszerű", és nincs okom aggodalomra ezügyben.
Ossze vannak tapadva a lamellak.
Nalam a Kawasaki-n gyakori jelenseg ez, ha napokig nem viszem setalni, bizony egyesbe kapcsolas elott behuzott kuplunggal adnom kell neki egy gazfroccsot, ellenkezo esetben rant egyet.
Üdvözlet, szép tavaszt mindenkinek :)
A téli álomból ébredve, leporoltam a kis 250est egy rövid kör erejéig.

Mindjárt van is egy kérdésem:
A kuplungszerkezet meg tud szorulni pár hónap állás alatt?

A motor szépen beindult, szépen is járt, de amint beraktam egyesbe, egy rántással lefulladt (mintha nem emelne ki rendesen a kuplung).
Ugyanezt 4-5x eljátszotta egymás után.
Ilyenkor, már leállt motorral, egyesben behúzott kuplungkarral se tudtam eltolni a motort.
A bowden amúgy könnyen mozgott és láthatóan mozgatta lent is a kiemelő kart.
Következőre icipici gázt is húztam sebességbe rakáskor, és akkor már szépen bevette, nem fulladt le és nem is vitte a motort amíg húzva tartottam a kuplungot.
Egy rövid próbakörön jól viselkedett, mindkét irányban szépen váltott, megálláskor rendesen kioldott.
Tehát, olyan benyomásom van mintha meg lett volna szorulva a szerkezet, ami aztán spontán kiengedett.
Létezik ilyen?
Igy van, meg postafordultaval is megeri es a minosegere nem lehet panasz.
Köszönöm a tippet, múlt hétfőn elküldtem az állórész Ózdra, tegnap már meg is jött. Összeraktam, ma már ketyereg a gép, várja az igazi tavaszt.Az sem mindegy, hogy amit neten legjobb árban találtam, annak feléből megvan.
Itt eleve 16 volt a szervizóradíj, hogy áfával-, azt már nem figyeltem, de gondolom.
Arra emlékezem még, hogy a vezérlés szett 160 körül volt, plusz a vízpumpa, ez mindjárt elkerülte neki a 200 ezret.

Arra emlékezem, hogy amikor még a Hiace-m volt, azt mondta a szerelőm - igaz, nagyon régi ismerős - hogy ne cseréljek vezrműszíj cserekor se vízpumpát se görgőket, mert ezen a típuson neki még soha nem kellett, amúgy meg ezek nem úgy mennek tönkre, hogy egy főtengely fordulat alatt, hanem hangja van forgás közben, először halkan lesz hangja a járásuknak és utána egyre hangosabb. És így utólag visszatekintve igaza is lett.

A Punto: ő amúgy egy nő. Neki meg azt mondta a manuál hogy ne, akkor nem. Az nő, aki amúgy pénztáros, és az előlegre adott 5000,- forint elszámolásakor a visszaadott 4850 forintos számla és a visszaadott 150 forint kp-t kiszámolja asztali számológépen.
Eleg vastagon fogott ott a ceruza.
Ahova en jarok ott 8000+afa az oradij es a vizpumpas vezerlesszettel, motor- es automata valto olajjal-szurovel egyutt megallt a buli szuk 130 ezerbol.

A Fiat tudtommal nem vegzett vizsgalatokat a temakorben, a hivatalos allasfoglalas annyi volt, hogy 'nem javasolt'. Nem csavargatom senki karjat, hogy probalja ki de sok 8 szelepes es annal meg regebbi, 1. generacios Punto is maszkal az utakon es a forumokban is azt lattam (fokepp angol es nemzetkozi, az igaz), hogy nem okozott gondokat.
Hát... erről jut az eszembe, kicsit offtopik, de péntekre csinálták meg egy másik kolléganő időszakosát egy 1,4-es Ibizán, semmi extra, csak a folyadékok+szűrők és a vezérlés csere, 377 ezer...
Persze fogadtak rá előre a többiek, mennyi lesz, de a leggonoszabb is csak a kb. felét jósolta.
Mennyi lenne egy nem megfelelő benzin okozta kár javítása?
Igen, az 1.2-es nyolcszelepes Euro 2 besorolású (egy lambdaszondás) nem etanolbarát könyv szerint, más kérdés, hogy sokan nem aggasztják ezen magukat. Amikor én vettem, találkoztam ezzel, de sokan hamar túltették magukat rajta és simán járnak a 95-össel.
Nekem könnyen nagy a pofám, az enyém nem érintett.
Blackiex: "Lentebb tettem fel egy fotót, azt speciel egy Lukoil kút 100-as benzinje okozta egyetlen tél alatt."
Szóval, én voltam az áldozat...... de már rendben van minden.... :)
Van petró az OBI-ban, de nem a "Pertróleum-H"
Én itt találtam:
https://festekvaros.hu/termek/...
Köszönjük az ötletet, kipróbáljuk.... (először egy petróleum álló gumiteszt.)
Aha, más a karburátor! Akkor már csak a benzincső marad, igaz, azt meg nem probléma kicserélni.
Van egy kollégám, egyedül van a két gyerekkel, azért jár bringával, mert a régi Puntójának a manuálja - ő mondta - azt mondta, hogy max 5% etanol, de a többi meg drága már neki, így csak indokolt esetben jár autóval.

A petróleum meg az OBI-ban van.
Ilyen.
Úgy értesültem, hogy nem az etanol harapja a gumit, hanem azok az aromás vagy hosszú láncú szénhidrogének, amiket mellékevernek. Ezek viszont nagyjából a százasban is benne vannak.
Az 535/500 porlasztójában asszem egyetlen gumi o-gyűrű van, a 750/1100 már más sztori, ott 3 is akad, de ha le vannak cserélve, nincs és nem is lehet gond. Eleve cserére szorulnak ilyen koros állapotban és a nem kínai (pl. Keyster vagy Tourmax) cserealkatrészek már bírják az igénybevételt.

Ami valós veszély tud lenni az a korrózió, ha az etanol megköti a levegő nedvességét és összeáll az úszóházban, oxidálódni fog, megváltozik a kémhatás. Kristályos fehér szutyok formájában lerakódást képez, ezért szoktam személyszerint a porlasztók téli leürítését szorgalmazni, akkor nem történhet ilyen. Az OMV 100-as benzinje pedig jobban van adalékolva korrózió ellen, a tankot jobban kíméli. Pici extra odafigyeléssel nincs gond. A pici 2T olaj is ebben segít leginkább.

Lentebb tettem fel egy fotót, azt speciel egy Lukoil kút 100-as benzinje okozta egyetlen tél alatt.

A petróleumot még nem tudtam beszerezni, a környéken nem találok, webes rendelés lesz, de megvárom, amíg többmindent kell vennem a futárköltség miatt.