Én is hallom nap mint nap és agyalok rajta, demég nem beszéltem emberrel aki lecserélte volna szélesebbre és még életben van
.
Felnit is cserélni kéne, ergó széles felni az nincs...
de én nem hiszem hogy ebben 20 év után túl sok hajtó gáz lenne ,vagy az nem tud benne elöregedni vagy ilyesmi?
és mennyibe állt meg a végén?
Tény, hogy én se adnám olcsóbban, sőőőőt , el sem adnám, viszont tény :
de a moci jónak tűnt. Aztán jött ez a rom... és megérte.
Dolgozni egyébiránt is szerettem vele. Legalább akkora élmény mint ülni rajta.
Nem hiszem, hogy egy speedet ekkora lelkesedéssel raktam volna rendbe. Azoknak valahogy nincs egyéniségük, és az alkatrészek is erősen gagyisnak tünnek. Ez a Yamaha egyszerü gép, de ahogy össze van rakva az kész műszaki élvezet! Többször lehidaltam egy-egy megoldás láttán. Írtam is, mennyire nem jellemzőek az autókra ilyen korrekt megoldások. Mi a bajod a géppel? Mi acélod?
Mik vannak! Ennyire kicsi ez az ország!
Szerintem a hátsó gumi ilyen mértékű váltása elég macerás... Felnit biztos cserélni kell, de szerintem ilyen mértékű váltásnál már a vázat is módosítani kéne, hogy beférjen a gumi.
Nálam sokkal nagyobb tudású motorosok állítják, hogy változik a menetkarakterisztika. Szélesebb hátsó gumival nehezebben kanyarodik...
Nekem 140-es hátsó van fenn. Ezzel nem érzékelek különösebb különbséget, de nem is vagyok profi motorosnak modható (de dolgozom rajta
Összegezve: várhatóan a gatyádat is rákölthetnéd, hogy megvalósítsd a terved és cserébe optikailag tuningolnád a géped, viszont a kanyarodási képességeit (ekkora váltásnál már valószínüleg érezhető módon) lerontanád.
A régebbi gépeknél kisebbre voltak méretezve a dolgok (telószár átmérő, gumi szélesség stb.). Ettől függetlenül én mindig a gyári méretek és beállítások híve voltam....
Azért, ha mégis megcsinálod a váltást, akkor dokumentáld és rakj fel képet is + tapasztalatot, mert kiváncsi vagyok az elémélet és a gyakorlat összevetésére.
Üdv, Momo