Az 1948-ban alapított Honda Motor Co., Ltd gyorsan megvetette a lábát más kontinenseken is, így már 1963-ban sor került első külföldi, Belgiumban működő üzemük megnyitására. Azóta a vállalat jelentősen bővítette globális termelését, mindvégig szem előtt tartva, hogy a Japánon kívül működő gyárak elsősorban a helyi igényeket szolgálják ki. Ennek eredményeként ma már 35 üzemük működik a világ négy földrészének 25 országában.

Kiváló motorok egy jobb életért

A technológia célja nem más, mint az emberek támogatása – hangzik a Honda mottója, és ezt követik a gyár mérnökei az alapítás óta eltelt hetven évben. Ennek is köszönhető, hogy 1997-ben elérték a százmillió darabos összmennyiséget, amit 2014-re megháromszoroztak, idén pedig már azt ünneplik, hogy kereken 400 millió motort adtak el 1949 óta.
400-millio-honda-keszult-a-vilagon-24196
Elképesztő arányok: Európában évente másfél-kétmillió motorkerékpár talál gazdára az összes márkából, ezzel szemben csak a Honda évente 20-21 millió motort értékesít világszerte
Olyan nagy a kereslet a Honda motorjai iránt, hogy tavaly rekordot döntött a cég – fennállása során először gyártott egy év alatt több mint húszmillió (!) motorkerékpárt. - Elértük a 400 millió darabos mennyiséget, ami főként annak gyümölcse, hogy az elmúlt hetven évben csupa olyan jármű született, mely megkönnyíti, egyszersmind élvezetesebbé teszi a tulajdonosok életét. Hálás vagyok vásárlóinknak, a vállalat szakembereinek, forgalmazóinknak és mindenkinek, aki részt vett a Honda sikertörténetében. Továbbra is mindent megteszünk, hogy vonzó motorokat készítsünk, amelyek világszerte megfelelnek az ügyfelek elvárásainak és álmainak - nyilatkozta Takahiro Hachigo, a Honda Motor Co., Ltd vezérigazgatója.
400-millio-honda-keszult-a-vilagon-24195
Az egyedülálló DCT-erőátvitel is hozzájárult a sikerhez - csak az öreg kontinensen több mint százezer dupla kuplungos motort adtak el az utóbbi tíz évben
Idén már Japánon kívül további tíz országban készülnek Hondák, és a húszmillió darab feletti éves mennyiséget látva könnyen kiszámítható, hogy négy-öt éven belül újabb mérföldkőhöz ér a legendás vállalat. Várhatóan 2025 előtt túlszárnyalja a társaság a félmilliárd (!) darabos összmennyiséget, amivel messze kiemelkedik a motorgyártók népes és igencsak termékeny tömegéből.