· 2018. június 8. 13

Elon Muskot nem érdeklik a motorok

Nem lesz kétkerekű Tesla

A Harley-Davidson és az Alta Motors megerősítette, hogy egy éven belül megjelenik közös fejlesztésű, elektromos hajtású motorjuk. Elon Musk erre reagálva kijelentette, hogy a Tesla személyes okokból nem száll be az egyre élesedő versenybe.
Most már bizonyos, hogy a Harley-Davidson vezetői legkésőbb jövő nyáron leleplezik a cég első, tisztán elektromos hajtású modelljét. A tengerentúlon több elismert vetélytársuk akad a szegmensben, gondoljunk csak például a nagy múltú Zeróra, így nem lesz könnyű dolguk, de legalább a Teslával nem kell megmérkőzniük, már ha hihetünk Elon Musk friss nyilatkozatának.
{{articleGallery[18348].caption}}
A Tesla vezére ugyanis határozottan kijelentette, hogy hiába nő az elektromos motorok népszerűsége az USA-ban, cége marad a négykerekűek piacán, mégpedig személyes okokból. A részvényesek éves gyűlésén mesélt arról, hogy rendkívül veszélyesnek tartja a motorozást, mivel anno majdnem otthagyta a fogát, amikor kölyökként terepmotorjával kis híján egy kamion alá csúszott. Az élmény olyannyira sokkoló volt, hogy cégvezetőként eltökélte, inkább a biztonságosabb négykerekűekre koncentrál, és eszébe sincs motorkerékpárokkal bővíteni a Tesla palettáját.