A BMW Motorrad és az Alpinestars exkluzív megállapodást kötött, ezentúl a bajorok az Alpinestars légzsáktechnológiáját alkalmazzák dzsekijeiben, hogy azok még jobban védjék a motorosokat.

bmw-alpinestars-motorosruha-4895

A kooperáció elsőként megjelenő terméke egy közös fejlesztésű BMW Motorrad dzseki lesz, amely az Alpinestars légzsák mellény technológiáját használja. Az új BMW Motorrad dzsekit – amelyen mindkét cég emblémája látható lesz – az év második felében mutatják be, és mind férfi, mind női változatban elérhető lesz. A légzsákmellény alapjául az Alpinestars Tech-Air™ légzsákrendszere szolgál, a világ első olyan utcai légzsákrendszere, amely önállóan működik anélkül, hogy a motorkerékpárra szenzorokat kellene telepíteni és azokat a ruházattal össze kellene hangolni. Ez azt jelenti, hogy a légzsákmellény bármely motorkerékpárral, bármilyen útfelületen, bármikor használható anélkül, hogy újrakonfigurálnák a motorkerékpár és a motoros közötti összeköttetést, lehetővé téve az egyszerű motorkerékpárcserét.

Munkában az Alpinestars légzsákos motorosruhája

A rendszer azonnal használható, nem kell időt vesztegetni az elektronikus párosításra a motoros és utas, valamint a motorkerékpár között. A légzsákmellénnyel felszerelt BMW Motorrad /Alpinestars kabát teljes körű védelmet biztosít a felsőtest számára, beleértve a vállakat, a hátat és a mellkas részt. Mivel a szenzorok a motoros testéhez közel helyezkednek el a légzsákrendszer aktiválásához nincs szükség vezeték nélküli jelre a motorkerékpártól.

A BMW Motorrad az egyedüli motorkerékpár-gyártó, amely a hetvenes évektől kezdődően kínálja teljes körű motoros ruházatát – a bukósisakoktól kezdve a motorosruhákon és csizmákon át a kesztyűkig – ezáltal különös figyelmet fordít a motoros és az utas maximális komfortjára, valamint a potenciális bukások következményeinek minimalizálására.

A BMW Motorrad a motorozást és a biztonságot mindig is elválaszthatatlannak tartotta, mindezt a „Biztonság 360 fokban” koncepciójában rögzítette. A „Biztonság 360 fokban” három részre osztja a biztonságos motorozás koncepcióját: a motorkerékpárok biztonságtechnikája, biztonság a motoros ruházat révén és biztonság a motoros vezetéstechnikai képzés révén.