Korábbi felmérések szerint az átlagos robogós 9 és 15 kilométer közötti távot tesz meg naponta, azaz a többségnek elég a heti ingázásra egy olyan járgány, ami legalább 80-90 kilométert tud elmenni töltés nélkül.

bmw-ce-02-bemutato
BMW CE 02

Valószínűleg ezért lett éppen 90 km-es WMTC-hatótávú a BMW újdonsága is, amit tegnap mutattak be a nagyközönségnek.

Megjelent a BMW CE 02

Kompakt méreteivel és fiatalos formatervével egyértelműen egy új célcsoportot szólít meg a modell, azaz 16 éves kortól bárkit, aki korábban még nem ült robogón vagy nagymotor mellé venne egy városi ingázót, és persze nem akar minden nap a dugóban rostokolni.

bmw-ce-02-bemutato
90-et megy és 90 kilométerre elegendő energiát tud magába szívni az akksi egy töltéssel. Igazán különleges lett a dizájn, a kormány, a hajtáslánc és persze a lábtartó is megér egy kósza pillantást...

A BMW Motorrad Concept CE 02 könnyű, csaknem 120 kg tömegű e-robogó, s mivel karcsú felépítésű, ideális városi használatra. Gyorsulásáról 11 kW-os teljesítményű villanymotor gondoskodik, és rendhagyó módon már induláskor a forgatónyomaték 100%-a rendelkezésre áll, így nem kérdés, hogy elsőként lő majd ki a lámpáktól.

bmw-ce-02-bemutato
Nyomatékos, rugalmas és összetéveszthetetlen megjelenésű a BMW újdonsága

Mivel a nyeregmagasság csak 73 centi és a terpeszívhossz is csekély, várhatóan 150-155 centis magasságtól már kényelmesen talajt érnek a pilóták a CE 02-ről. Egyébként ez már a bajor cég harmadik elektromos járgánya az általunk korábban tesztelt C evolution és a nemrég leleplezett CE 04 után.

Műszaki adatok – BMW CE 02

Teljesítmény: 11 kW (A1 jogosítvánnyal vezethető)
Végsebesség: 90 km/h
Maximális hatótáv: kb. 90 km (WMTC-mérés alapján)
Kerekek elöl-hátul: 15’’-os átmérőjű tárcsakerekek
Ülésmagasság: 730 mm
Menetkész tömeg: kb. 120 kg