· Képek: Morebikes és Motociclismo · 2018. október 30. 12

Kémfotókon az új BMW F 850 XR

Valahonnan ismerős...

Mindössze egy hét van hátra az EICMA motorkiállításig, ám a lesifotósok nem bírtak magukkal, s már a hivatalos bemutató előtt lencsevégre kapták a bajorok érkező újdonságát.
Nem meglepő, hogy eddig szinte nem is lehetett hallani róla, hiszen a BMW szakemberei minden hírverést nélkülözve kezdtek dolgozni népszerű modelljük, a bámulatos S 1000 XR kistesóján, az F 850 XR-en. A munkával olyan jól állnak, hogy már az utolsó simításokat, nevezetesen a közúti tesztelést végzik, ebben a fázisban kapták lencsevégre a Morebikes és a Motociclismo fotósai a kétkerekűt. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a modellben ugyanaz a 95 lóerős, 92 Nm maximális forgatónyomatékot leadó erőforrás kap helyet, mely a kalandor F 850 GS-ben is dolgozik. Az inkább aszfaltos felhasználásra szánt kis XR-re állítható légterelő, színes TFT-kijelző kerül, a biztos megállásról radiálisan rögzített féknyergek gondoskodnak.
{{articleGallery[19884].caption}}
Az ezredeshez mérten karcsú lengővilla árulkodik arról, hogy itt kisebb össz-lökettérfogatú modellről beszélhetünk, egyébként nagyon úgy fest, hogy bár merőben más lesz a vonalvezetés, az új jövevény termetre nem nagyon marad majd el a bátyótól. Egyébként az S 1000 XR-t is némileg átszabják 2019-re, a nyilvánosságra hozott fotók szerint így fog kinézni, egyébként hivatalosan mindkét motorkerékpárt jövő héten, az EICMA-n mutatja be a vállalat.