Noha a járvány sok fejtörést okozott a szervezőknek, tavaly ősszel végre folytatódhatott a hagyomány, és megrendezték a BMW Motorrad GS Trophy következő összecsapását, melynek Albánia adott otthont.

Namíbiába látogat a GS Trophy mezőnye

Akkor hat női és 15 férfi csapat vágott neki a vadregényes környezetben zajló versenynek, és meglepetésre a hölgyek, valamint a férfiak csapatversenyét is a dél-afrikai alakulat nyerte. 

Noha alig pár hónap telt el az albán viadal óta, máris kitűzték a következő, 2024-es összecsapás helyszínét. Ez egyfajta visszatérés lesz, ugyanis a GS Trophy az utóbbi 15 évben megfordult a világ minden földrészén, és '24-ben ismét Afrika várja a pilótákat, ami azért különleges, mert szintén itt rendezték az első ilyen versenyt.

bmw-gs-trophy-2024-namibia
Az előválogatók szokás szerint már idén megkezdődnek, hogy a teszteken, próbákon megtalálják a legjobb pilótákat, akik képviselhetik országukat, régiójukat az afrikai viadalon

Összesen 15 nemzeti selejtezőt rendeznek a 2024-es GS Trophy előtt, és végül – a jelenlegi tervek szerint – 22 csapat lehet majd ott a namíbiai rajtnál. Ezúttal hat női és 16 férfi alakulat indulhat a legendás versenyen, melyről további részleteket olvashattok az esemény hivatalos honlapján.