Talán emlékeztek rá, hogy a BMW Motorrad tavaly ősszel ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját, amit azzal koronázott meg, hogy aznap leplezte le az új R 1300 GS-t, melynek bemutatóján mi is jelen voltunk a berlini üzemben.

bmw-motorrad-2023-motorpiac-eladasok
A 200 000 darab feletti mennyiség főleg annak fényében nagy eredmény, hogy társaságnak egyáltalán nincs A1-es modellje, és a kedvezőbb árú A2-esek is csak kis szeletét teszik ki a teljes választéknak

Persze az új GS csak késő ősszel került a szalonokba, így nem nyomott túl sokat a latban, már ami az egészéves eladásokat illeti, de a német cég így is fennállása legjobb eredményével zárta a centenáriumi esztendőt.

Újabb rekord a BMW Motorradnál

Kiemelték a cégvezetők, hogy világszerte nőtt a vállalat forgalma, az európai, az ázsiai, az észak-amerikai és a latin-amerikai régiók egyaránt új csúcsot értek el, így az összforgalom is jelentősen, több mint hatezer darabbal nőtt.

bmw-motorrad-2023-motorpiac-eladasok
– Összesen nyolc olyan felszerelés lett alapáras az újdonságon, melyért az 1250-en még fizetni kellett a tulajdonosnak. Ez a markolatfűtés, a kulcsnélküli indítás, az RDC, az MSR, a BMW Motorrad Full Integral ABS Pro, a Sebességtartó Automatika (DCC) fékező funkcióval, a Li-ion akkumulátor és a kézvédőbe integrált irányjelző – derült ki az 1300 GS berlini bemutatóján

Ezzel összesen 209 257 új BMW motor és robogó talált gazdára 2023-ban, holott – mint említettük – a két igazán fontos „húzóneév”, az M 1000 XR és az R 1300 GS csak harmadik negyedévben lépett színre.