· 2019. szeptember 24. 8

Elkezdődött a BMW R18-kampány

Még nincs, de már kapható

Egyelőre csak annyi biztos, hogy valamikor érkezik egy új modell, amit a BMW mérnökein kívül még senki nem látott. Ennek dacára máris elkezdték foglalózni, bár a prototípust elnézve nem is olyan meglepő.
Az elöl 21-es, hátul pedig 18-as keréken futó, látszólag merevvázas, de valójában rejtett rugózású modell az R18 nevet kapta, ám ennél sokkal többet nem árultak el róla a májusban zajlott, Concorso d’Eleganza Villa d’Este elnevezésű szépségversenyen. Azóta olyan nagy volt a csend a léghűtéses óriásboxer körül, hogy már-már azt hihettük, örökre prototípus marad, de néhány napja meglepetésre elindult a modell előrendelési akciója.
Így született az R18
Az igazán elszánt rajongóknak ezer eurót kell befizetni a francia kereskedésekben, amivel bebiztosítják, hogy ők jutnak hozzá először a bajorok valaha gyártott legnagyobb össz-lökettérfogatú boxeréhez. Valószínűleg a motorépítők is ráharapnak majd a látványos blokkra, hiszen a tavaly télen bemutatott, Custom Works Zon-átépítés is lenyűgöző lett.
{{articleGallery[23266].caption}}
A most indult kampány azt sejteti, hogy legkésőbb az EICMA-n élőben is látható lesz az új 1,8-as, és ha hihetünk a pletykáknak, akkor - az R nineT-sorozathoz hasonlóan - ez is egy népes modellcsalád első tagjaként debütál Milánóban.