Mihai Dinisoae azután eredt a rablók nyomába, hogy észrevette: ellopták az udvaráról a motorját. Autójával sokáig követte és próbálta megállítani a rosszfiúkat, ám nem járt sikerrel.

Börtönbe került a tolvajokat üldöző motoros

A stresszhelyzet és a kilátástalan üldözés végül oda vezetett, hogy nemes egyszerűséggel nekiment a motornak Vauxhalljával. Ekkor az egyik tolvaj leesett a gépről, pont neki egy lámpaoszlopnak és életét veszítette.
A rendőrség előállította a férfit, aki azt állította: csak üldözte a házába betörő bűnözőket, de az eséshez nincs köze, ugyanakkor a térfigyelő kamerák felvételein tisztán látszik az ütközés. Bár a nyomozók megértik, hogy ilyenkor az ember nem tud higgadtan cselekedni, mégis felrótták Mihai-nak, hogy nem a zsarukat értesítette, hanem saját kezébe vette a dolgot. A bíró sem volt kíméletesebb: végül a szándékos emberölés vádját ejtette, így is felelnie kell Mihai-nak a 28 éves tolvaj halála miatt. Végül tízéves szabadságvesztésre ítélték, részben azért, mert a másik, életben maradt bűnöző is súlyos sérüléseket szenvedett. Hazánkban éppen három éve ért véget egy nagyon hasonló bírósági úgy, ám ott felmentették a motoros rablókat üldöző nőt. Akkor a Kúria úgy határozott: jogos védelmi helyzet volt, ráadásul a kirabolt nő megijedt és felindultságában eredt a bűnözők nyomába, így bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottat.