A korábban elsősorban ATV-kről, quadokról ismert CFMoto napjainkban már a motorok között is a csúcsra tör, legalábbis erre utal, hogy milyen komoly modelloffenzívával indította az évet, illetve a vállalat sportsikerei is igencsak meggyőzőek.

cfmoto-2023-modellek-es-moto3-sikerek
Jogos az öröm: a CFMoto-s Artigas a dobogón ünnepelhetett a világbajnokság amerikai futamán

Kedvező árú, 800-as csupaszmotor a CFMotótól

Először is a legnépszerűbb géposztályban, a középméretű csupaszmotorok között szeretne vevőket hódítani a riválisoktól, ezért a CFMoto meglepően jó áron dobta piacra a KTM-mel közösen fejlesztett, új 800-asát.

cfmoto-2023-modellek-es-moto3-sikerek
A 800NK erőforrását kapta a márka látványos kalandmotorja, a 800MT is, amiből már készült könnyebb, látványosabb sportváltozat is

Az osztrákok 790-es, sorkettes erőforrására épülő 800NK – kereken 100 lovas teljesítményével – erősebb a közvetlen vetélytársak többségénél, és a súlyára sem lehet panasz – mindössze 186 kilót nyom. Ha mindez nem lenne elég csábító, a 800NK – az előrendelés ideje alatt – mindössze 7390 euróba került, ami kimondottan versenyképes a 6-800 as nakedekkel szemben.

cfmoto-2023-modellek-es-moto3-sikerek
A 7-8000 eurós ár jutányosnak mondható az alig 190 kilós és kereken 100 lóerős motorért

Eközben a világbajnokságon is brillírozik a márka, hiszen a Moto3-ban induló pilótáik rendre a győzelemért küzdhetnek a futamokon. Artigas idén már egy dobogóra is állhatott, míg a csapat többi versenyzője – jórészt önhibájukon kívül történt ütközések miatt – maradt le a pódiumról.

cfmoto-2023-modellek-es-moto3-sikerek
A CFMoto sem szeretne lemaradni, ezért hamarosan egy A1-es elektromos robogóval bővül a cég kínálata

Ráadásul a közeljövőben újabb érdekes modellek érkezhetnek a márkától, élen a nagy hatótávolságú AE8 e-robogóval, és azt se feledjük, hogy a CFMoto fejlesztési osztályán már készen áll egy új, 800-as háromhengeres, hogy meghódítsa Európát...