Örök gond, hogy mikor és hogyan cseréljenek gumit azok, akik hétköznap közúton motoroznak, de hétvégén szeretnének pályázni, ám az utcán használt abroncsuk egyszerűen túl hamar elmelegszik a kisebb pályákon is. Természetesen a motorgumikat fejlesztő német mérnökök is szembesültek már a problémával, és előrukkoltak két olyan köpennyel, amit a reggelenként hűvös, néha vizes aszfalton is bátran használhatsz, és a pályanapokon is helytáll majd. Ez a páros a Continental ContiSportAttack 4 és a ContiRaceAttack 2 Street.

Bemutatkozik a ContiSportAttack 4 és a ContiRaceAttack 2 Street

Az abroncsokról készítettek egy látványos videót is a Conti szakemberei, azt szemléltetve, milyen sokoldalú a SportAttack 4 és a RaceAttack 2 Street:

Közös pont a két abroncsban, hogy mindkettő anyagkeverékében megtalálható a BlackChili keverék, mely többek között azért felel, hogy hideg aszfalton is gyorsan bemelegedjen a köpeny, illetve pályán gumimelegítő nélkül is használhassák a motorosok.

continental-roadattack-4-es-raceattack-2
A tervezők elmondták, hogy a saját fejlesztésű adalékanyagoknak köszönhetően úgy tudták növelni a SportAttack tapadását, hogy az nem ment a tartósság rovására

Az viszont fontos különbség, hogy kinek ajánlják egyik vagy másik gumit. A ContiSportAttack 4 ugyanis azoknak lesz jó választás, akik idejük nagyobb részét közúton töltik, és csak időnként látogatnak el egy-egy pályanapra. Ezzel szemben a ContiRaceAttack 2 Street – miként a neve is sugallja – egy olyan pályaabroncs, ami mintázatának köszönhetően közúton is legális.

continental-roadattack-4-es-raceattack-2
ContiRaceAttack 2 Street gyakorlatilag egy pályagumi, de fontos részlet, hogy ezt utcán is használhatod

Azt is kiemelték a két köpeny bemutatóján, hogy a sportmotorosoknak fejlesztett Sport- és RaceAttack tervezése, tesztelése és gyártása is Németországban, azon belül is a Continental korbachi gyárában zajlik, így biztosítva az állandó, magas minőséget.