Lesodródott az útról, árokba hajtott, elveszítette az uralmát a motor felett - szóltak a 2018-as szalagcímek, melyek közös jellemzője volt, hogy az Esztergomból Pilisbe vezető úton történt ütközésekről tudósítottak.

dobogoko-baleset-20757
Új plakát figyelmeztet a veszélyre a híres-hírhedt 1111-es úton
Csak tavaly 18 alkalommal helyszíneltek a rendőrök a Dobogókői útról induló, népszerű szerpentinen, ezért 2019-ben már a szezon beköszönte előtt léptek, és már most új táblákkal figyelmeztetik a motorosokat a veszélyes útszakaszra. Az Esztergomi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága múlt héten helyezte ki a plakátokat, melyeken balesetek fotói láthatóak.
dobogoko-baleset-20758
Zalában is hasonló módon üzentek a rendőrök a motorosoknak
Az egyenruhások azt remélik, hogy a fotókat látva renitensek is visszavesznek a tempóból, és csökken az ütközések száma a baleseti gócpontnak számító 1111-es úton. Idén valószínűleg több ilyen figyelemfelkeltő akciót láthatunk a rendőrségtől, ugyanis tavaly több mint tíz százalékkal nőtt a motorosok által okozott, személysérüléses balesetek száma: míg 2017-ben 599 esetet jegyeztek fel, tavaly csak november végéig 653-szor adtunk munkát a helyszínelőknek.