· 2018. december 4. 21

Egyre népszerűbb a motorozás a hölgyek körében

Hajrá csajok!

Tíz év alatt megduplázódott a női motorosok száma, ami egyebek mellett az újra benépesült középkategóriának és az egyre könnyebben elérhető A2-es gépeknek köszönhető.
Ideje felfigyelni a hölgymotorosokra, összegzik a tengerentúli tanulmányban, mégpedig arra alapozva, hogy 2009 óta folyamatosan és jelentős mértékben nőtt a szebbik nem aránya a bukósisakosok között. Egy évtizeddel ezelőtt még csak minden tizedik motoros erősítette a hölgyek táborát, 2014-ben 14-15 százalék volt az arányuk, idén év végén pedig már megközelítik a húsz százalékot.
Úgy vezetsz, mint egy lány? Bár úgy vezetnék...
Külön kiemelték, hogy a nők többet és szívesebben költenek motorjukra, az általuk karbantartásra és kiegészítőkre, felszerelésekre szánt összeg megközelíti az évi hatszáz dollárt, míg a férfiaknál 490-495 dollár az átlag. Emellett a jelenség társadalmi jelentősége sem elhanyagolható, tudniillik a kutatásból az is kiderült, hogy női motorosok nagymértékben hozzájárulnak a kétkerekű közlekedés népszerűsítéséhez, és minél nagyobb arányban vannak jelen az utakon, annál pozitívabb a motorosokról kialakult kép. Részünkről mindent megtettünk, hogy vezetésre, saját gép vásárlására csábítsuk az eddig csak utasként motorozó hölgyeket, mégpedig a kifejezetten nekik címzett motorvásárlási tanácsadóval, alacsony építésű vasak gyűjteményével és a Megs-hez, illetve Amyhez hasonló példaképek bemutatásával.