A Fejér Megyei Főügyészség indítványa alapján a bíróság ma elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki autójával szándékosan nekihajtott az őt felbosszantó motorosnak. A megalapozott gyanú szerint a férfi július 12-én bicskei telkén dolgozott, és zavarta, hogy a sértett folyamatosan az utcán motorozott. Ezért este – ittas állapotban – közölte vele, hogy megöli. Autóba ült, és egyenesen nekihajtott az úton vele szembe haladó motorosnak. A sértett látta, mire készül, ezért megállt a motorral, majd az ütközés előtti pillanatban leugrott róla, a gépet pedig maga alá gyűrte a kocsi. Ekkor a gyanúsított kiszállt, dulakodott a sértettel, akinek végül sikerült elmenekülnie.

Emberölés kísérlete, ha megpróbál elütni

Fennáll a veszélye a gyanúsított szökésének vagy elrejtőzésének, mi több, kijelentései alapján a bűnismétlés veszélye is valós, ezért elrendelték a letartóztatását.
elozetesben-a-bicskei-motorost-gazolo-sofor-26009
Egyértelmű tanulság: a szándékos gázolás emberülési kísérlet, ami 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható (A kép illusztráció)
Az ügy fontos tanulsága, hogy elég egy szándékos kormánymozdulat és a fenyegetés, hogy emberölési kísérlet miatt jusson vádlottak padjára a sofőr. Vagyis ha bizonyítható, hogy megvolt a szándék (annak minősül, hogy előtte megfenyegette), akkor nem kegyelmez a Btk. A III. fejezet 10. § (1) kimondja, hogy a kísérletre is a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni, ami emberölésnél (Btk. 160. §) öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.