Miként arra számítani lehetett, Aleix Espargaro azért tartott sajtótájékoztatót a hétvégi összecsapás előtt, hogy bejelentse: év végén szögre akasztja a sisakot. A megható búcsú után elképesztően jól szerepelt az edzésen, így ismét esélye nyílt győzni a legendás katalán pályán.

espargaro-visszavonul-a-motogp-bol

Aleix Espargaro visszavonul a MotoGP-ből

A sprintfutamon sokáig csak a dobogóért küzdhetett, ám a sokak számára balszerencsés összecsapáson, ahol többek között Bagnaia, Binder és Fernandez is az élről (!) bukott), végül az apriliást intették le elsőként. Marquez ismét dobogós lett, sőt Acosta is – ők futottak be a második-harmadik helyen –, nyomukban Martinnal és Bastianinivel. Másnap a szombaton hibázó Bagnaia győzött, Martin és Marquez előtt, míg Acosta ezúttal is elesett, ám a sóderágyból visszatérve még felzárkózott a pontszerzők közé.

espargaro-visszavonul-a-motogp-bol

Ezzel Martin már 155 ponttal vezeti az idei világbajnokságot, Bagnaia 116-tal a második, mögöttük pedig Marquez, Bastianini, Vinales és Acosta áll az első hat helyen. Kivételesen csak néhány napot kell várnunk a folytatásra, ugyanis ezen a héten csütörtökön már Mugellóban csapnak össze a világ legjobb motorosai.