A BBC közreműködésével készült egy átfogó tesztsorozat, ahol a közlekedési szituációkra szakosodott laboratóriumban azt vizsgálták, vajon a bukósisakon viselt kamerák okozhatnak-e sérülést elcsúszáskor. Többféle fejvédőt is górcső alá vettek, a hegymászóknak, a munkásoknak és a motorosoknak kifejlesztett bukók is helyet kaptak a laborban, ahol a felszerelt kamerákkal szimulálták a lehetséges ütközések hatásait.

fejkamera-kockazatai-7641
A tesztek alapján nincs mitől félni a fejkamerát használó motorosoknak. Aki ennek ellenére tart tőle, az a készletben található konzolokkal a motorra is rögzítheti az eszközt - már ha az adott ország törvényei ezt lehetővé teszik...
Richard Cuerden, a TRL vezető kutatója elmondta, hogy csupán kiragadott példákról van szó, vagyis csak néhány gyártótól szereztek be - motoros és egyéb célú - fejvédőket, de ezek eredményei kimondottan ígéretesek. A vizsgált bukók esetében nem tapasztalták, hogy a konzolok és a felvevők bármilyen mértékben is növelnék a fejsérülések valószínűségét, ugyanakkor hozzátette, hogy a teljes bizonyossághoz sok-sok eltérő gyártmányú és stílusú sisak tesztjére lenne szükség. A bukón viselt GoPro tehát egyáltalán nem életveszélyes, használatát inkább az korlátozhatja, hogy az elmúlt évek során néhány államban jelentősen szigorították, illetve több helyen egyszerűen megtiltották a folyamatosan működő autós- és motoroskamerák használatát.