· 2019. november 21. 9

Rendhagyó program a motorosok biztonságáért

Fogadj örökbe!

Szeretnél több motorosbarát korlátot? Nosza, szólj a környékbeli szervizeknek, kereskedéseknek, hogy fogadjanak örökbe egyet! Nagyjából így lehetne összefoglalni a San Lazzaro-i kezdeményezést.
Kifejezetten nagy a motorosforgalom a Bologna melletti falucskában, ezért a döntéshozók elhatározták, hogy a lehető legtöbb helyen ütéselnyelő, motorosbarát korlátot telepítenek az utakra.
{{articleGallery[23984].caption}}
Főként az ősszel és tavasszal csúszós felüljárókra, fel- és lehajtókra összpontosítottak, illetve a baleseti gócpontokra, ahol korábban történt már motorossérülés. A helyi motoros egyesület is beszállt a munkába, és elindította a „Fogadj örökbe egy korlátot!” akciót, hogy a környékbeli vállalkozók, társaságok támogathassák a beruházást.
{{articleGallery[23985].caption}}
Egyszerűségében tökéletes ötlet, hiszen aligha kell ennél jobb reklám egy motoros cégnek, és nem is volt hiány mecénásokban, így ma már 360 méter hosszan szereltek fel alsó, ütéselnyelő elemeket, melyeket korábban mi is bemutattunk. Ezzel azonban nincs vége, további 234 méternyi szakasznak is „megvan a gazdája”, tehát újabb fontos kanyarok és felhajtók kapnak ütéselnyelő burkolatot.