Valószínűleg nem véletlen, hogy éppen brit mérnökök fejlesztették ki a gyakorlatilag bármelyik zárt sisakra felszerelhető, univerzális, fűthető plexit, ami garantáltan páramentes lesz a leghidegebb és -esősebb londoni reggeleken is.

Garantáltan párásodásmentes plexi a Visintől

A West Midlandsben tervezett és gyártott, fűthető betét nem igényel külső áramellátást, ugyanis saját lítium-ion akkumulátorról működik, mégpedig akár 8 órán át. Tiszta időben teljesen átlátszó, nem is torzít, és esőben – hószánosoknak pedig hóban – egészen biztosan nem párásodik be, mert a folyamatosan fűtött plexiről elpárolognak a lecsapódó vízcseppek:

futott-bukosisak-plexi
Mivel a Visin szinte egyáltalán nem szűri a fényt, nappali és éjszakai használatra is engedélyezett

A termék érdekessége, hogy nincsenek benne fűtőszálak, mert maga a fólia vezeti az áramot, ezáltal egyenletesen melegszik át, nem lesznek szárazabb/nedvesebb csíkok, mint a fűtőszállal melegített plexiken vagy szélvédőkön.

S hogy kinek köszönhetjük a forradalmi újítást? Nos, a Visin Heated Visor Insert Jason Eite ötlete, aki a West Midlands-i székhelyű Diamond Coatings Ltd.-nél fejlesztő. Nem ez a vállalat első ilyen jellegű terméke, ugyanis a csapat komoly múltra tekint vissza a repülőgép- és az autóiparban, emellett orvosi eszközöket és a katonai felszereléseket is gyárt. A Diamond Coatings minden egyes dolgozója lelkes motoros, és miután mindannyian sokat szenvedtek a párásodó plexikkel, úgy döntöttek, hogy tudásukat, tapasztalataikat felhasználva megtervezik és legyártják az eddigi leghatékonyabb párátlanító eszközt.

futott-bukosisak-plexi
A Visinnek van egy úgynevezett Boost funkciója is, amivel 2-3-szorosára nő a teljesítménye, és bő fél perc alatt elpárologtatja a nedvességet a plexiről. Ez különösen télen jöhet jól, ugyanis a tesztek alapján a fűtött réteg – a megnövelt teljesítmény mellett – akár -15-20 fokban is képes a párátlanításra

A 180 fontba, azaz hozzávetőleg 80 ezer forintba kerülő készletben akkumulátorcsomagot, kábelt és kétféle páramentesítő fóliát találhatunk – egyet a hagyományos, zárt, és egyet a kalandmotoros stílusú sisakokhoz.