Összesen 380 millió forintos adománnyal támogatja az Országos Mentőszolgálatot a Groupama Biztosító, pontosabban azok az ügyfelei, akik lemondtak a visszatérítésről.  Tudniillik a koronavírus-járvány kevés pozitív hatásának egyike volt, hogy az emberek tavaly 7-8%-kal kevesebbet közlekedtek és 17%-kal kevesebb balesetet okoztak, ezért a biztosító több mint 700 millió forintos visszatérítést ajánlott fel mintegy 250 ezer ügyfelének.

A motorosok többsége az OMSZ-t támogatta

Az autósok, motorosok dönthettek arról, hogy kérik-e az arányosan egy havi díjuknak megfelelő összeg visszautalását a számlájukra vagy felajánlják a pénzt jótékony célra, mégpedig az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkájának segítésére – áll az MTI összefoglalójában.

Tízből kilenc motoros nem fogadta el a visszautalt pénzt, inkább felajánlotta a mentőknek

A 700 millió forintból 380 millió folyt be a Mentőszolgálathoz, vagyis az ügyfelek nagyjából fele élt a lehetőséggel. Csató Gábor rögtön reagált is a nagylelkű felajánlásra: – Az emberektől felénk áradó köszönet és elismerés erőt ad ebben a nehéz időszakban – mondta az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Ráadásul külön kiemelték a motorosokat, akik messze átlagon felül teljesítettek.

Az adatok alapján elmondható, hogy a motorosok kifejezetten adakozóak: több mint 90 százalékuk (!) a mentőknek adományozta az összeget

– szögezték le.

Emellett nagylelkűek voltak a teherautók tulajdonosai is, náluk 74 százalék volt az arány, a friss jogsis vezetők 79%-a segítette az OMSZ-t, míg a biztosító legrégebbi, 15-20 éve lojális ügyfeleinek 80 százaléka ajánlotta fel a pénzt. Hogy miért is fontos a motorosmentők munkája és mit rejtenek a száguldó életmentők dobozai, arról korábbi interjúnkban olvashattok érdekes részleteket.