· 2019. november 9. 70

Gyorshajtási bírság deríthet fényt a rendszámhamisításra

Drága lesz a lebukás?

Számtalanszor bebizonyosodott már, hogy sokan még a csalástól sem riadnak vissza, hogy mentsék saját irhájukat. Így tehetett egy Ducati magyar gazdája is, aki valószínűleg ügyesen átrajzolta gépének rendszámát, majd nyugodtan közlekedett abban a tudatban, hogy bármit is követ el, nem lesz következménye.
Nem sok ész szorul annak a fejébe, aki ilyennel megpróbálkozik, tudniillik az egyedi azonosító meghamisítása bűncselekmény! Olvassátok el ebben a témában készített cikkünket, érdemes!

Gyorshajtási bírság deríthet fényt a rendszám-hamisításra

A történet krimibe illő, hiszen mit sem sejtő motorostársunk egyszer csak levelet kapott a rendőrség szombathelyi adatfeldolgozó központjától, hogy jócskán túllépte a megengedett sebességet - 158 km/órát rögzítette a kamera!
{{articleGallery[23880].caption}}
Vakargatta a fejét, hiszen tudta, ő bizony nem járt arra azon a napon. Még nagyobb volt a meglepetés, amikor az információs honlapon megnézte a felvételeket, merthogy nem az ő Suzukija, hanem egy piros-fekete Ducati száguldott a képeken! A csaló valószínűleg az utolsó karaktert alakította át - tegyük hozzá, ügyesen -, s mivel olvasónkat nem ejtették a fejére, hamar rájött, hogy egyszerűen kiderítheti, mi lehetett az eredeti rendszám. A Facebookra feltöltött kép alatt gyorsan jöttek a hozzászólások és a lehetséges megfejtés: egyszerűen felkeresték az idestova két éve bárki számra elérhető Jármű Szolgáltatási Platformot (JSZP), és ott virított egy ugyanolyan Ducati az eredeti rendszámmal, akkor már U helyett J karakterrel a plaketten.
{{articleGallery[23877].caption}}
Srácok! Szolgáljon ez a cikk tanulságul mindenkinek, hogy nem éri meg az ilyen ügyeskedés! A szabálytalanság másokra kenése pedig nemcsak jogilag, hanem erkölcsileg is nagyon gáz!