· 2017. május 17. 6

Nagyszabású tervbe fog a Harley-Davidson

Tíz év, száz modell

Kereken száz új típus jelenik meg a következő évtizedben - ezt ígéri a Harley-Davidson vezetősége, s azt sem titkolták el, hogy lesz egy-két komoly meglepetés közöttük.
Az ausztrál Drive magazinnak nyilatkozott Bill Davidson a legendás amerikai cég képviseletében, aki az interjúban azt is elárulta, hogy a közeljövőben - az öblös V2-esek mellett - komoly szerepet kapnak a tisztán elektromos hajtású Harley-k.
Jóllehet, a Livewire már 2014 őszén bemutatkozott, de azóta éppen csak csurran-cseppen némi információ a gépről, most azonban úgy tűnik, a tízéves terv bejelentésével ez is gyökeresen megváltozik. Miként az sejthető volt, nem egy önálló motor, hanem egész típuscsalád érkezik az 55 kW teljesítményű és 74 Nm-es forgatónyomatékú erőforrás köré, vagyis többféle stílusú kétkerekűből válogathatnak a hangtalan Harley-ra vágyó vásárlók. Sajnos Bill azt egyelőre nem árulta el, hogy a nemrég bemutatott Milwaukee Eight után melyik lesz a következő V2-es generáció, de a száz új motor tervét látva valószínűleg nem lesz hiány meglepetésekben.