Meglepő eseményeknek lehettek tanúi, akik mostanában nyomon követték a Yamaha Harmati működését. Az üggyel kapcsolatban az egykori versenyző, Harmati Árpád kérte a motoros közösség segítségét, az alábbi sorokat intézve követőihez:

„Azt már korábban hallottuk, hogy az ingatlan tulajdonosának, amelyben a szalonunk van, magas tartozásai vannak. Azt is, hogy megpróbálják tulajdonosváltással „megoldani” valahogy a dolgot. Az építményt végül olyan emberek kezébe menekítették ki, akik most úgy érezték, hogy a bérlő tulajdonára is ráteszik a kezüket – vagyis a motorkereskedésre is. Egy szép napon M. Zsolt, mint extulajdonos és az új tulajdonosként bemutatott K. György, aki… bútorbolt… képviselője is egyben - besétált a szalonunkba és kijelentette, hogy az ingatlan az övé, és takarodjunk innen. Miután a tulajdont igazolni nem tudta, és nekünk 2024-ig érvényes szerződésünk van, illetve a bérleti díjat is becsületesen fizettük, természetesen nem kívántunk hirtelen máshol egy új kereskedést nyitni, úgyhogy maradtunk.

harmati-kereskedes-suzuki-yamaha-lefoglalas-21692

Több márkát is forgalmaz a neves versenyző és csapata (kép: Nyíri Erzsébet, kerthelység.hu)

Aztán múlt pénteken megjelent kéttucat kopasz, testes férfi Hard Guard Security feliratú ruhában, M. István képviseletében és felhúztak egy kerítést, amin senkit nem engedtek be, még engem se. Nem engedték be az ügyfeleimet sem, akik a saját motorjukat sem kapták így meg. Természetesen azonnal a rendőrt hívtam, de a rendőrök egyszerűen nem mertek velük szembeszállni. Ezután ügyvédhez fordultam, és minden dokumentum rendben van, de a felszólítás ellenére sem engednek be. Konkrétan eddig senki nem értette milyen alapon merik ezt megcsinálni. Igazából csak nézünk, hogy mi történik itt… Mintha nem is az Európai Unióban lennénk, úgy önbíráskodnak teljesen jogtalanul.”

A közlemény hozzáteszi: „Tehát nem elírtuk: tényleg nem KI, hanem konkrétan EL akarják rabolni az üzletet. A szóban forgó privát biztonsági cég heti 12 milliós tarifáért bármit elfoglal, és hiába az érvényes bérleti szerződés, illetve a magántulajdont képező tárgyak, egyszerűen elzavarják a rendőröket. És az ügyvédek egyeztetése és felszólítása ellenére nem adják vissza a több mint 250 millió forint értékű járműveket és eszközöket. Ez történik itt és most. Egyébként mint érdekesség is érdemes arra gurulni és személyesen is megnézni, milyen egy ilyen ELrablás élőben!”

Frissítve:

Többen arról panaszkodtak, hogy a kifizetett vagy javításra bevitt motorját sem engedik elhozni a területről.

harmati-kereskedes-suzuki-yamaha-lefoglalas-21699

Elkezdték kiadni a Harmatiban álló motorokat (Kép: Lancsák Zoltán)

Nos, úgy tűnik, hatott a nagy hírverés, ugyanis pár perce elkezdték kiadni az ott tárolt gépeket a jogos tulajdonosoknak. Szóval, ha valakinek éppen Harmatinál parkol a motorja javítás vagy bármi más miatt, érdemes odasietnie, és mielőbb kihozni a masinát.