· 2020. március 31. 13

Múltidéző gép a Hondától

Lenge öltözetben

Szinte rá sem lehet ismerni az ezres csupaszmotorra az átalakítás után, de ez kicsit sem baj – még mindig szemet gyönyörködtetőek az egykori CB900F formái és színei.
A retró nem megy ki a divatból – tartja a közhelyes mondás, és tagadhatatlan, hogy a divatipar mellett a motorozásban is nagy szerep jut a régies formáknak, színeknek. Nem véletlen hát, hogy a Hondánál is újabb klasszikus, pontosabban egy klasszikus prototípus jelent meg, mégpedig napjaink ezres nakedjének és a negyven évvel ezelőtti ősnek a frigyéből.
{{articleGallery[25013].caption}}

Múltidéző csupaszmotor a Hondától

A CB900F jellegzetes idomzata, kerek fényszórója és „megafon” kipufogója teljesen új külsőt kölcsönöz az ezres rokonnak, ám a módosítások ki is merülnek a látványelemekben. Csupán kinézetében tér el az újdonság a jól ismert alapmodelltől, műszaki adatai változatlanok, tehát 145 lovas sornégyes repíti a csurig tankolva is csak 212 kilós gépet, míg Showa SFF-BP fordított villa simítja ki az úthibákat.
{{articleGallery[25016].caption}}
Három tény is arra utal, hogy jó esély van a CB900F formáját idéző gép piacra dobására. Éppen nemrég ünnepelték a Hondánál a modell megjelenésének 40. és a CB-család 60. évfordulóját, ráadásul egyre népszerűbb a márka Neo Sports Café osztálya, melybe tökéletesen illeszkedne a régi-új formavilágú ezres.