Sportos túragépet keresel, ami könnyed és élvezetes ingázó a hétköznapokban, hétvégén pedig teljes értékű utazómotor? Nos, az NT1100 pont ilyen – állítja a Honda újdonságáról, mely az Africa Twin vázára és erőforrására épül, ám sokkal alacsonyabb építésű, hogy a kisebb termetűek is stabilan talajt érjenek a nyergéből.

honda-nt-1100-2022-bemutato-muszaki-adatok-arak
Honda NT1100

Bemutatták a Honda NT1100-at

Az ülésmagasság csak 820 mm, és gazdag alapfelszereltsége dacára is csak 238 kilót nyom a modell, s ebben már benne van az alapáras oldaldobozszett is.

honda-nt-1100-2022-bemutato-muszaki-adatok-arak
A nagyméretű plexi magassága és dőlésszöge öt lépcsőben állítható

A koffereken túl az alapfelszereltséghez tartozik a sebességrögzítő automatika (tempomat), a fűthető markolat, az USB- és szivargyújtóaljzat, valamint középállvány. A világításról LED-lámpák gondoskodnak, a jobb láthatóság érdekében nappali menetfény, valamint önállóan kikapcsolódó irányjelző és Automatikus Vészvillogó is helyet kapott a motoron.

honda-nt-1100-2022-bemutato-muszaki-adatok-arak
A váz és az erőforrás megegyezik az Africa Twinével, ugyanakkor hegyesebb a villaszög, hogy még sportosabb, fordulékonyabb legyen az NT. Patronos, 43 mm-es csúszószár-átmérőjű, fordított Showa villa és hidraulikusan állítható rugó-előfeszítésű központi rugóstag felel a motor úttartásáért

Az újdonság kéthengeres erőforrása az Africa Twinből érkezett, csúcsteljesítménye azonos és legnagyobb forgatónyomatéka csupán 1 Nm-rel kevesebb: 102 LE és 104 Nm. A fejlesztés során átdolgozták a nyolcszelepes hajtómű légbeömlőjét és kipufogórendszerét, ezáltal még egyenletesebbé vált a gyorsítás és alacsony fordulatszámon is lenyűgöző bariton árad a dobból.

honda-nt-1100-2022-bemutato-muszaki-adatok-arak
Hagyományos és DCT-erőátvitellel felszerelt kivitel is érkezik az új NT-ből

Kiemelkedő teljesítménye és dinamizmusa nem megy a kedvező fogyasztás rovására – emelik ki a Honda sajtóanyagában –, legalább is erről árulkodik, hogy a 20 literes üzemanyagtartályt teljesen feltöltve 400 km-t tehetünk meg egyhuzamban. 

honda-nt-1100-2022-bemutato-muszaki-adatok-arak
Üdv a jövőben! A műszeregység Apple CarPlay®- és Android Auto®-funkciójának, továbbá Bluetooth-kapcsolatának köszönhetően az okostelefon szolgáltatásai a TFT-kijelzőn keresztül is elérhetőek

A ma megjelent NT1100 kétféle változatban kapható: a hagyományos váltóval felszerelt modell 4 989 000 Ft, míg a DCT-s változat 5 349 000 forintba kerül.