A fűthető motorosruha kincset ér a téli hónapokban, de az eddig látott és kipróbált konstrukcióknak egytől-egyig megvolt a maga hátránya. A jármű hűtőrendszeréről működő, hőcserélős, folyadékfűtésű ruha profi volt ugyan, de a csövek kezelése, az utántöltés és a viszonylag magas ár sokakat visszatartott a vásárlástól.

indian-vezetek-nelkuli-futheto-ruha
A hazai fejlesztésű, folyadékfűtésű ruha vezérlője még nem a TFT-korszak gyermeke, ugyanakkor megfelel a célnak 

A népszerű fűthető markolat egyszerűbb technikára épül, megfizethető, viszont csak akkor hatékony, ha kézvédő óvja a vezető végtagjait, illetve a tenyéren kívül nem is melegít mást. Ezzel szemben a fűtőszálas mellény és kabát egyszerűen használható, sokoldalú és kedvező árú megoldás, viszont csak akkor teljes értékű, ha mindig van nálad egy megfelelő kapacitású, feltöltött külső akksi, amivel biztosítod az áramellátását.

indian-vezetek-nelkuli-futheto-ruha
Külső akkumulátorról működő, fűthető motoroskabát

Nos, ennek a három rendszernek az erényeit ötvözi az Indian új fejlesztése, a vezeték nélküli, mégis tölthető, fűthető ruha.

Indukciós töltő és fűthető motorosruha az Indiantól

Az olasz Motociclismo szúrta ki a friss szabadalmi bejegyzést, melyben indukciós töltővel kombinált, fűthető motoros felszerelések rajzai láthatóak. Az amerikai gyártó úgy tervezi, hogy nemes egyszerűséggel felszereli a kormányra, a lábtartóra, a nyeregre és az utas háttámlájára a töltőpontokat, így amikor a vezető – vagy utasa – hozzáér, máris töltődik a beépített akkumulátoros kesztyű, csizma vagy éppen kabát, így folyamatosan biztosított az áramellátás és a fűtés.

indian-vezetek-nelkuli-futheto-ruha
A rendszer egyik előnye, hogy a motorkerékpár saját akkumulátora is vezeték nélkül tölthető

Természetesen vezérelhető lesz a töltés, a pilóta bármikor kikapcsolhatja a kormányról, hogy ne merítse feleslegesen a motor akkumulátorát. Jóllehet, egyelőre csak szabadalomról van szó, azaz a fejlesztések gyakorlati megvalósítása még várat magára, de a technika elterjedtségét ismerve valószínűleg nincs már messze a nap, amikor végleg elfelejthetjük a fűthető ruhákból lógó csöveket és kábeleket.