Hétvégén rendezik az Endurance-világbajnokság 2023-as szezonjának utolsó 24 órás viadalát: a franciaországi Le Castellet-ben a 101. Bol d’Orra kerül sor a Circuit Paul Ricard versenypályán. Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője ezúttal is a Maco Racing pilótájaként vág neki a versenynek, és nem titkolt célja, hogy Enzo Boulom, valamint Martin Vugrinec csapattársaként megismételje a tavalyi szenzációs hatodik helyét a Superbike kategóriában.

kovacs-balint-a-boldoron-2023
Kovács Bálint tavaly 6. lett csapatával a Bol d'Oron

Magyar sikerek a legendás pályán
Bálint remekül szerepelt a korábbi esztendőkben is a Bol d'Oron, hiszen – miként olvashattátok nálunk – tavaly az utolsó pillanatban, a rajt előtt tudta meg, hogy másik alakulat színeiben lép pályára, de így is helytállt, és a szenzációs 6. helyet szerezte meg csapattársaival. Ráadásul más hazai vonatkozása is van a Bol d'Ornak, hiszen 1956-ban a magyar csapat győzelemmel tért haza az akkor még Monthleryben rendezett 24 órás viadalról. Ez alapján aligha véletlen, hogy Bálint a megszokott fehér helyett a nemzeti lobogó színeiben pompázó sisakot visel... 

Kovács Bálint is indul a 101. Bol d'Oron

A H-Moto Team versenyzője, a 22 éves Kovács Bálint a Maco Racing Team versenyzőjeként újfent ott lesz a Superbike mezőnyben az idei Endurance-világbajnokság utolsó 24 órás viadalán. Bálint – aki a HUMDA Academy támogatott pilótája – nagyon várja már a 101. Bol d’Ort, és bízik abban, hogy ezúttal egy sima, technikai gondoktól mentes versenyt futhat majd.

Maga a verseny szeptember 16-án délután három órakor indul, és szeptember 17-én, 15 órakor ért véget. Bálint és két csapattársa, a francia Enzo Boulom – tavaly is már együtt érték el a fantasztikus 6. helyet – és a horvát Martin Vugrinec nemcsak a pontszerzésben, hanem egy 2022-es eredményhez hasonló helyezésben reménykedik.

kovacs-balint-a-boldoron-2023
Kovács Bálint és Kelemen Krisztián a H-Moto csapatvezetője

 A tavalyi verseny fantasztikusan sikerült itt, ráadásul akkor beugró voltam a Maco Racing csapatánál. Korábban is jól szerepelt ezen a viadalon a Maco, igaz, idén bőven akadtak gondjaink. Most nagyon szeretnénk megmutatni, mennyi potenciál van bennünk. A tempónk eddig is jó volt, de Le Mans-ban és Spa-ban is becsúsztak hibák. Most készen állunk, a teszten sikerült megtalálni a Yamaha legjobbnak vélt beállításait. Nem a kvalifikációs eredmény, hanem a versenytempónk hozhat sikert ezen a hétvégén, a rajthely nem annyira fontos egy huszonnégy órás futamon

– fogalmazott Kovács Bálint.

kovacs-balint-a-boldoron-2023

A versenyt a hazai adókon is követhetitek, a Eurosport 2 élőben közvetíti a 101. Bol d'Ort a rajttól egészen éjfélig, majd másnap hajnaltól a befutóig.