A több mint három évtizedes múltra visszatekintő Alpok-Adria nyitóhétvégéjét a magyar határhoz közeli Slovakiaringen rendezik, így a hazai motorosoknak is könnyen elérhető célpont, ha személyesen kilátogatnának a viadalra.

Kovács Bálint az Alpok-Adria nyitóhétvégéjén

Miként Bálint elmondta, ez alapvetően felkészülési verseny lesz a következő nagy megmérettetés, a 24 órás Spa Francorchamps-i Endurance-futam előtt, ahol szintén a Maco Racing színeiben láthatjuk őt.

kovacs-balint-az-alpok-adria-bajnoksakban
Május 26. és 28. között rendezik az Alpok-Adria kupasorozat, valamint a MAMS szervezésében a MBH Bank Országos Gyorsasági Bajnokság első fordulóját a Slovakiaringen. A versenyen a Yamaha MACO Racing Team tagjaként veszek részt – jelentette be Bálint közösségi oldalán

Idén még öt alkalommal csapnak össze a motorosok az Alpok-Adria trófeájáért, ráadásul a következő verseny Magyarországon, a Pannonia-Ringen lesz, június 18-án. Ezután Brnóban (07. 16.), Grobnikban (08. 06.), illetve újra a Slovakiaringen (09. 10.) láthatjuk a pilótákat, míg az idei záróversenyre október 22-én, szintén Grobnikban kerül sor.

Garantáltan nem unatkozik Bálint az idei szezonban, hiszen májustól októberig hét alkalommal áll rajthoz az IDM Superbike kategóriájában a BMW gyári támogatású csapatában, három EWC-futamon vesz részt Yamahával, és emellett felkészülési versenyeken is indul, hogy minél jobb eredményeket érjen el a nemzetközi porondon.