· 2019. szeptember 28. 22

A KTM megvette a GasGas-t

Újabb márka kerül a KTM-hez

Tegnap hivatalosan is megerősítették, amiről már régóta pletykáltak: gyakorlatilag összeolvad a Husqvarna, a KTM és a GasGas. Erős terepes arzenál kerül egy kézbe.
Hónapok óta sejteni lehetett, hogy bővítésre készül a KTM, egyebek mellett a Ducatit is megkörnyékezte, de a tegnapi megállapodás után már egyértelmű, hogy a terep- és triálmotorjairól elhíresült GasGas kerül osztrák tulajdonba. - Immáron három erős márka tartozik a KTM Industries csoporthoz, miután a Husqvarna mellett a GasGas csatlakozott a cég értékesítési hálózatához - nyilatkozták a tegnapi megállapodás után.
{{articleGallery[23286].caption}}
A hetvenes években Gironában alapított GasGas sok-sok hullámvölgyön átesett már, ugyanis mérnökeik hiába építettek remek bajnokmotorokat a nyolcvanas és kilencvenes években, majd kiváló quadokat az ezredforduló után, a sportsikereket nem sikerült pesetára váltani. Többször gazdát cserélt a cég, legutóbb éppen a spanyol Torrot látott benne fantáziát, s így 2016 óta közös üzemben készültek a két vállalat motorjai. Azonban hiába fordított a Torrot 13 millió eurót a friss fejlesztésekre, az utóbbi két évben leleplezett, kiváló kétütemű gépek dacára is újra eladóvá vált a GasGas, és a tegnapi bejelentés után már biztosra vehető, hogy a KTM-hez kerül a lassan fél évszázados márka.