· 2021. január 21. 3

Leleplezték a 2021-es Harley-Davidsonokat

Érdemes túlzásba esni...

Környezetvédelmi normák ide vagy oda, az amerikai gyártó nem köt kompromisszumot. Asztalra csaptak Milwaukee-ban: a mi vevőinknek nagyobb henger és több erő kell, punktum. Itt vannak a 2021-es újdonságok.
Szokás szerint emocionális üzenetekkel indult a milwaukee-i cég leleplezése, ha láttál már ilyet, bizonyára ismerős lesz a „a motorozás érzelmi oldala", a „szabadság érzése” és a hasonló rigmusok. Pedig ezúttal bőven akad műszaki csemege is, azaz kár a körítéssel foglalkozni – a '21-es vasak önmagukért beszélnek.

Leleplezték a 2021-es Harley-Davidsonokat

Kezdésnek rögtön itt az új Street Bob 114, a letisztult bobber, mely kész csoda, hogy ilyen sallangmentes külsővel és brutális forgatónyomatékkal is forgalmit kaphatott az Euro 5-öt nyögő Unióban.
lelepleztek-a-2021-es-harley-davidsonokat-28692
Sokkal izmosabb lett a Street Bob erőforrása, egészen pontosan 161,3 Nm-t préseltek ki a 114 köbhüvelykes V2-esből
Nem véletlenül tűnik filigránnak, tudniillik ez a legkönnyebb Softail, amibe Milwaukee-Eight® 114-es blokk került, no meg számos egyedi, máshol nem látható alkatrész és kezelőszerv, mint például a hajlított, alacsony kormány vagy a vagány hátsó sárvédő.

Megjelent az új Harley-Davidson Fat Boy 114

Gondoltad volna? Veteránkorba (!) lépett a Fat Boy, Schwarzenegger szolgálati járgánya. A külsőt illetően csak a típus ismerőinek tűnik fel, hogy a 2021-es gép áll előttünk, hiszen a sajtóanyag szerint a fényesből mattba váltó króm felületek jelentik a legfontosabb újítást.
lelepleztek-a-2021-es-harley-davidsonokat-28693
Összetéveszthetetlen forma: három évtized után is egyszerűségében csábító a Fat Boy
Persze azt ne feledjük, hogy már ebben is a 114 köbhüvelykes, azaz 1868 köbcentis V2-es dohog, mégpedig olyan forgatónyomatékot szabadítva a vaskos hátsó abroncsra, amit néhány furgon is megirigyelhetne.
lelepleztek-a-2021-es-harley-davidsonokat-28691
Harley-Davidson Road King Special
Emellett új kiegészítők jelentek meg a kissé átfésült Touring modellekhez, a Road King Specialt és Street Glide Specialt például Daymaker LED-es fényszóró díszíti, és azt se feledjük, hogy mindegyik Harley-Davidson túramotort felszerelték az érintőképernyős Boom!™ Box GTS fejegységgel, amely Android Auto™ vagy Apple CarPlay® alkalmazáson keresztül okostelefonnal társítható.
lelepleztek-a-2021-es-harley-davidsonokat-28698
A 2021-es Touring modellek
Persze ez még nem a csúcs, hiszen a 2021-es CVO Street Glide és CVO Road Glide a legújabb Harley-Davidson Rockford Fosgate audiorendszert kapja, amelyet külön a motorgyár részére fejlesztettek a Rockford Fosgate mérnökei. Ráadásul ezzel nincs vége az újdonságoknak, hiszen éppen egy hónap múlva mutatják be a Harley-Davidson Pan Americát. A rendhagyó helyzet miatt kivételesen bárki „ott lehet” az eseményen, legalább is virtuálisan, ha időben regisztrál a H-D Pan-America oldalon.