· Képek: Police.hu · 2019. július 4. 17

Hónapokkal a lopás után került elő a Varadero

Soha ne add fel!

Zoltán Hondáját még márciusban lovasították meg, s úgy tűnt, hogy nem is kerül elő a gép. Végül egy névtelen bejelentőnek köszönhette, hogy visszakapta a Varaderót.
Idén kora tavasszal loptak el két Hondát egy komlói garázsból. A tulajdonos magas pénzjutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek, de ez sem használt - hónapokon át hiába kereste a Varaderót és az XL-t. Már-már lemondott róluk, amikor pár nappal ezelőtt a rendőrség hívta, hogy megtalálták a gépeket.

Nem a jutalom miatt telefonált...

Névtelen bejelentő szólt az egyenruhásoknak, hogy érdemes lenne körülnézni két komlói házban, mert szerinte ott rejtegetik a keresett motorokat.
{{articleGallery[22470].caption}}
Meglepetésre nemcsak a meglovasított gépek kerültek elő: az egyik, 27 éves gyanúsított lakásán csaknem egy kilogramm kábítószergyanús anyagot, 34 éves társa otthonában pedig mintegy százötven lőszert találtak, amikor két motor miatt házkutatást tartottak náluk.
{{articleGallery[22472].caption}}
A fiatalabb férfi ellen lopás és kábítószer birtoklása, társa ellen lopás és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt indult büntetőeljárás. Mindkettejüket őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Egy 23 éves tormási és egy 24 éves szágyi férfit is kihallgattak a rendőrök ebben az ügyben. A gyanú szerint egyikük segítséget nyújtott a lopott motorok elrejtésében, ezért ellene bűnpártolás miatt nyomoznak.
{{articleGallery[22471].caption}}
A másikat orgazdasággal gyanúsítják, mert úgy vette meg a Hondát, hogy tudta, lopásból származik. A motorok tulajdonosa elmesélte, hogy a Varadero szerencsére szinte eredeti állapotban volt, viszont az XL-t megpróbálták átfesteni, átalakítani, hogy felismerhetetlen legyen - utóbbi darabokban, igénytelenül átpingálva került vissza hozzá.