· 2020. február 19. 68

Májusban indul a BMW Motorrad BoxerCup

Boxerek a versenypályán

A márkakupák azért oly népszerűek, mert az egyforma gépeknek köszönhetően csak a pilóta képességein múlik a jó eredmény. A BoxerCup megmérettetései Németországon kívül Ausztriában, Csehországban és Hollandiában is zajlanak majd.
Ebben az esztendőben hét fordulón át küzdenek egymással a bajor masinák és pilótáik, a futamok május végétől szeptember derekáig tartanak.

Májusban indul a BMW Motorrad BoxerCup

Az már tavaly kiderült, hogy nemcsak a versenyzők, hanem a rajongók is szeretik a boxermotoros, klasszikus gépeket, melyek számos alkatrészükben eltérnek a szériamodellektől.
{{articleGallery[24628].caption}}
Így többek között versenyzésre optimalizált Wilbers első villát, szénszálas hengerfejburkolatot, hatékonyabb idomzatot, BOS titánkipufogókat, sportprogramos blokkolásgátlót, egyedi kormányt és lábtartókat, továbbá Dunlop abroncsokat kapnak a csomagban az indulók. Ezt a készletet egyébként bárki megveheti, ha pályázna retró boxerével. Hogy mit művelnek a pilóták a kéthengeres vasakkal a pályán? Íme, nézzétek meg az asseni derbi rövid összefoglalóját, érdemes:
Micsoda hangorkán! Igazán jól szólnak a boxerek...
Tavaly egyébként felettébb izgalmasan alakult a BoxerCup, főként a hockenheimi záróforduló tartogatott meglepetéseket, ahová 31 pont előnnyel érkezett Chris „Fifty” Hoefer, a 2019-es bajnok. Merthogy a szezon utolsó állomásán az egész évben rajthoz álló riválisok mellett elindult Jürgen Fuchs egykori Grand Prix-menő, Stephane Mertens korábbi BoxerCup-győztes és superbike-nagyágyú, Gerhard „Gegesch" Lindner, a BMW Motorrad szóvivője és a német Supersports 600 kategória 1992-es bajnoka, valamint Norbert Rebholz, a BMW Motorrad fejlesztőmérnöke, egykori supersport-versenyző, aki egyben az R nineT sorozatért is felel.

BoxerCup 2020 - versenynaptár
Május 22-24. Red Bull Ring, Ausztria
Július 3-5. Most, Csehország
Július 24-26. Schleiz, Németország
Július 31-augusztus 2. Oschersleben WSBK, Németország
Augusztus 14-16. Assen, Hollandia
Szeptember 11-13. Lausitzring, Németország
Szeptember 25-27. Hockenheim, Németország

A 2020-as szezonra igazi nemzetközi csapat gyűlik össze a rajtrácsokon, tekintettel arra, hogy amerikai, belga, német és svájci versenyzők alkotják a mezőnyt, melynek tagjai először május 22-én találkoznak Ausztriában, a Red Bull Ringen.